Veled vagyunk, Jota! – Andelic Jonathan a Dalban

Dicsőíteni Istent mindenféle helyzetben – talán leginkább ezekkel a szavakkal tudnánk összefoglalni, hogy „A Dal 2021” következő fordulójában, február 6-án, szombaton Andelic Jonathan is megméretteti magát az ízig-vérig Istent dicsőítő, sodró erejű énekével. A profi zenei színvonalon kidolgozott és előadott szám egyben őszinte tanúságtétel is lesz az előadó hitéről. „Isten rendet rak bennem. Valójában vissza kellett találnom az origóhoz: én, Andelic Jonathan, ki vagyok Istenben? A szívemnek mekkora szelete az Övé?” – vallotta meg a Vasárnapnak adott korábbi interjújában Jota. A zsűri a válogatón úgy ítélte, hogy a nem csak hívő embereket megszólító, színvonalas dal is méltó lehet a megmérettetésre.

Ferenczi György a Vasárnap.hu kérdésére elmondta: „Az első forduló után nagyon jó érzések mozognak bennem. Az egyes produkciókat kizárólag annak alapján mérlegeljük, ami a szemünk és a fülünk hallatára történik. Ez minden bizonnyal más lehet a televízióban és más nekünk élőben, stúdiókörülmények között. Az azonban mindenkinek ugyanúgy látszik, hogy a hazai zeneipar mit tudott felépíteni az elmúlt harminc évben.”

A második fordulóban az Ez az a nap! dicsőítő megarendezvényeiről is ismert Andelic Jonathan Jota is megméretteti magát az „Áldom” című dicsőítő számával. Hogy lehet-e esélye ma egy ilyen üzenetű, Istenről szóló éneknek, arra „A Dal 2021” szakmai zsűrijének tagja egyértelmű igennel válaszolt.

A közönséggel együtt választjuk ki az ország dalát – Mező Misi a Vasárnapnak

„Már az nagyon jó dolog, hogy egy ilyen tartalmú dal elhangzik egy televíziós főműsorban. Ráadásul nagyon jól énekel Jonathan.

Mező Misivel a válogatón azonnal azt javasoltuk, hogy mindenképpen kerüljön be a negyven közé. Ezt a témáján túl a zenéje is erősen indokolta, mert az éneklés is olyan színvonalas benne, hogy annak mindenképpen helye van egy ilyen műsorban.

Éppen úgy, ahogyan ezt a színvonalasságot sok más produkcióról is elmondhattuk, amelyekkel a válogató során találkozhattunk. Ezért mindenképpen érdemes követni a Dal további adásait! – nyilatkozta Ferenczi György, aki úgy látja, ebben az országban a tehetséggel soha nem volt baj.

Ferenczi György, Máté Péter-díjas magyar szájharmonika-művész, énekes, hegedűs, gitáros. Fotó: az előadó Facebook-oldala

A zsűri szájharmonika-művész tagja hozzáfűzte: „Egy dal akkor válik valódivá, ha az előadó személyében a dal üzenete hitelesen jelenik meg. Bármilyen szöveget írhatunk, a hiteltelen előadás hazavágja az egészet, akármilyen magasztos a téma.

Ha azonban hiteles az előadásmód – konkrétan létezik mögötte az a hit, amiről szól a dal –, igenis segít az emberekben feloldani sok feszültséget. Ebben a muzsikának óriási jelentősége van.”

Keresztény könnyűzenei BRÉKING: Jota indul a Dalban!

„Számomra a legnagyobb stresszfaktor, hogy

a Dalban mindössze három percem lesz elmondani az életem értelmét.

Mindezt ország-világ előtt. Ráadásul egy olyan nyelven, amely egyértelműen Istenről beszél” – nyilatkozta az első próbájuk alkalmával Jota.

„Az énekemmel elmondom majd, hogy a harcaimat, a sikertelenségeimet vagy egy adott állapotomat hogyan élem meg. Emellett ez egyben egy óriási lehetőség is: meglepetés és váratlan fordulat, hogy egy konkrétan keresztény szövegű dal bekerült a Dal 2021-be, főműsoridőben. Ilyen még talán nem is volt. Ezért ezt az egészet egy nagy felelősségnek élem meg – tette hozzá a keresztény énekes.

„»Ha túlterhelt a szívem, szinte fáj élnem« – ez nem csak egy sor a dalban, hanem olykor így érzi magát az ember.

Én sokszor érzem magamat úgy, hogy szinte fáj élnem. A kérdés, hogy ilyenkor mit teszek. Ennek van jelentősége.

Mindezt egy olyan dinamikus, popos-funkys formába van rakva… ami jó! – vállalta büszkén a most szombaton megmérettetésre kerülő dicsőítő számáról Andelic Jonathan.

Az „Áldom” című szám kétségkívül magával sodor. Kétszer sem kell meghallgatni, hogy utána továbbra is bennünk zakatoljon és a talán csüggedt szívünket hálaadóvá alakítsa át. A dicsőítésben rejlő, megállíthatatlan erő egyszerűen átsüvít rajtunk és lendületbe hoz, hogy akkor is képesek legyünk áldani Isten nevét, amikor nem a mi elképzeléseink szerint alakul az éltünk, de hisszük, hogy az Úr terve tökéletes, akkor is, ha éppen megpróbál bennünket.

„Szeretnélek kérni titeket, segítsétek a produkciót azzal, hogy megosztjátok a róluk szóló hirdetéseket, posztokat.

Most aktuális a nyilvánosságban a produkció, most nagyon sokat számít, ha a zeneszeretők felé ti is bemutatjátok!
Nagy segítség lenne, ha minél többen megosztanátok a dalt, hogy legyen ideje a közönségnek azt megismerni, megszeretni” – buzdított bejegyzésében Bolyki György, a Szikra Projekt vezetője.

„Olyan ember áll most színpadra, aki nyíltan felvállalja Istenbe vetett hitét, és produkciójának szerves része a saját hitének megélése. Szakmailag alaposan felkészült, megköszönöm, ha a keresztény zenész-közösség támogatásával segítjük őt!” – jellemezte a keresztény könnyűzenei projekt vezetője a Szikra Akadémia a Dalban most induló tagját.

Találkozzunk tehát most szombaton 19.35-kor a képernyők előtt, szorítsunk közösen Jotának, támogassuk őt imáinkkal és közönség-szavazatainkkal a Duna TV tehetségkutató műsorában! 

 

ÁLDOM

Gyorsan pereg az élet, kérdés, mit tettem,
Még Nobel Díjat sem kaptam, úgy emlékszem,
De egy dologban jól tudom, nem tévedtem,
Szívemben úgy döntöttem, minden percben . . .

Minden nap áldom! Áldom! Áldom!
Nagy neved áldom, oly jó vagy!
Annyira várom! Várom! Várom!
Arcod meglátni ott fenn egy nap!

Ha túlterhelt a szívem, szinte fáj élnem,
Egy mindig bevált mottó jár a fejemben:
„Jézus, minden lehetséges nevedben”,
Semmi sem állíthat meg, áldlak téged!

Minden nap áldom! Áldom! Áldom!
Nagy neved áldom, oly’ jó vagy!
Annyira várom! Várom! Várom!
Arcod meglátni ott fenn egy nap!
Addig is áldom! Áldom! Áldom!
Nagy neved áldom, minden nap!
Annyira várom! Várom! Várom!
Arcod meglátni ott fenn egy nap!

Az életért, mi kegyelmedben végtelen,
Az örömért, mit jelenléted ad nekem,
Az értem megnyert harcokért a Kereszten,
Ahogy a szívem dobban,
Egyre jobban,
Minden dalban,
Áldom szent neved!

Minden nap áldom! Áldom! Áldom!
Nagy neved áldom, oly’ jó vagy!
Annyira várom! Várom! Várom!
Arcod meglátni ott fenn egy nap!
Addig is áldom! Áldom! Áldom!
Nagy neved áldom, minden nap!
Annyira várom! Várom! Várom!
Arcod meglátni ott fenn egy nap!
Addig is áldom! Áldom! Áldom!
Nagy neved áldom, minden nap!

Az „A DAL” 2021-es mezőnyének dala a Szikra Projekt támogatásával valósult meg!
Előadó: Andelic Jonathan Jota
Zene & szöveg: Andelic Jonathan Jota
Producer: Ferencz Péter Peet

 

Isten a menedzserem a színpadon is – Andelic Jonathan JOTA a Vasárnapnak

Popsztárok, akik megvallják hitüket

Mező Misi a Vasárnapnak: Ha fontos neked Isten, nem hallgathatsz róla!

A kiemelt kép forrása: Andelic Jonathan JOTA a debreceni DICS-SULI dicsőítő szolgálata közben 2020-ban; Fotó: Sütő Dorka (Instagram: suti_jr_)

Iratkozzon fel hírlevelünkre