Naponta legalább egy gyerek nemet vált Nagy-Britanniában

Egy friss brit kutatás bebizonyította, hogy a hormongyógyszerekkel kezelt tinédzserek csontjai nem fejlődnek és erősödnek úgy, mint ahogyan az életkoruk szerint elvárható lenne.

A kép forrása: Pixabay

A PLOS One 44 olyan, 12-15 év közötti gyermek fejlődését követte, akiken hormonkezelést hajtottak végre. Az eredmény önmagáért beszél.

A 9 éve zajló kutatás egyértelműen megállapította, hogy a pubertásblokkolókkal kezelt gyermekek csontozata kisebb és gyengébb, mint átlagos kortársaiké.

A 44 tiniből egyébként 43-an továbbra is alávetették magukat az orvosi beavatkozásokat, és végül átműttették magukat. A „kísérletezés” olyan gender-klinikákon folyt, melyeket a brit egészségügy (NHS) is támogat.

Dr. Michael Biggs, az Oxford Egyetem professzora kritikusan hozzátette, hogy ellentmondásosnak érzi azt a tényt, hogy a tinédzsereknél a gyógyszerek szedése után sem csökkent a nemi diszfória állapota. Azaz továbbra sem érezték magukat jól a bőrükben, nem voltak elégedettek a testükkel, depressziósak lettek, szorongtak, és sok esetben nőtt az önkárosítások, illetve öngyilkossági kísérletek száma. Mindez történt annak ellenére, hogy a pubertás korban zajló, természetes hormonális folyamatok blokkolva voltak. Ugyanis ezek a gyógyszerek megakadályozzák a tesztoszteron és az ösztrogén termelődését, így a lányoknál elmarad a menstruáció és a mell növekedése, fiúk esetében pedig nem kezd erősödni az arcszőrzet, a hang sem mélyül, valamint nem termelődik spermium.

Biggs professzor szerint a kezelések megkezdésével elindítjuk a gyermekünket a lejtőn, az élethosszig tartó begyógyszerezések és műtétek sorozatai felé, melyeknek visszafordíthatatlan következményei lesznek a szexualitásra és a termékenységre nézve.

2020-as adatok szerint naponta legalább egy gyermek változtatja meg a nemét Nagy-Britanniában… A kezelést igénylők zömében 14-15 évesek, de egyre több 10 éves gyermek is jelentkezik az eljárásra.

A helyzet súlyosságát mutatja az az adat is, hogy 2020 elején 35 pszichológus mondott fel a Tavistock és Portman NHS Alapítvány gender-klinikáján, Londonban. Indoklásukban az szerepelt, hogy nem értenek egyet az intézmény módszereivel, laza szabályaival, többek között azzal, hogy akár egy 3 éves kisbabát is lehet hormonkezelni, ha szülei azt kérik. Ezen felül tartottak attól, hogy az orvosok nem vizsgálták ki elég alaposan, hogy mi állhat az egyes nemi zavarok hátterében, csak gyorsan elkezdték a kezelést, és ezáltal nagyon sok gyereket félrediagnosztizáltak.

A kép forrása: Pixabay

Dr. Marcus Evans, a Tavistock egyik orvosa – aki nekiment saját munkahelyének és kitálalt az ott zajló kezelésekkel kapcsolatban – azt állítja, hogy a nemek kérdése mára teljesen átpolitizálódott, az LMBTQ-lobbinak és a transzgender aktivista csoportoknak köszönhetően.

Mindeközben sorra jelentkeznek azok a fiatalok, akik már átestek a nemátalakító műtéteken, megbánták azt, és visszafordítanák az eseményeket – ha lehetne. A rossz döntésükért pedig az intézményeket, illetve az orvosokat hibáztatják. Ezek közül az esetek közül precedens értékű Keira Bell pere, ahol a brit Legfelsőbb Bíróság az eljárások ellen döntött. Kijelentették, hogy a nemi diszfóriában szenvedő, 16 éven aluli gyermekek nem tudnak megalapozott döntést hozni pubertást gátló gyógyszerekkel történő kezelésükről.

A kép forrása: Pixabay

De vajon miért is gondolja bárki, hogy egy 10-15 év közötti gyermek képes arról felelősségteljesen dönteni, hogy hormonkezelésnek vessék-e alá? Hogyan jelenthet ki magáról olyat egy 10 éves gyerek, hogy rossz testbe született? Milyen szülő képes megengedni azt, hogy az orvosok visszafordíthatatlan folyamatokat indítsanak el a gyermeke szervezetében? Miért nem vetik alá egy hosszas pszichológiai vizsgálatnak a nemiségüket, identitásukat kereső tizenéveseket? Vajon elmagyarázza valaki nekik vagy a szüleiknek a döntésük súlyát, megmásíthatatlanságát? Miért gondolják úgy az emberek, hogy meg tudják változtatni azt, amit Isten teremtett, vagy hogy szembe lehet menni a természet rendjével? A költői kérdések sorát hosszasan lehetne folytatni, de felesleges.

Reménykedni viszont lehet – legalább abban, hogy Magyarországot elkerüli majd ez az őrület…

Forrás: Hitrádió, Ma7

 

Nemváltoztató műtéten átesett nők kérték J. K. Rowling segítségét

Pubertásblokkoló gyógyszert ajánl transznemű gyerekeknek a Planned Parenthood

 

Kiemelt képünk forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre