Díjak odaítéléséről is döntött a Református Egyház Zsinata

A Zsinat második napján a 2024. évi pedagógiai, diakóniai, valamint lelkészi díjak odaítéléséről döntöttek az egybegyűltek – közölte a reformatus.hu, a Magyarországi Református Egyház hivatalos honlapja.

A pedagógiai díjakat az országos református tanévnyitón, augusztus 31-én, illetve az országos hittanoktatási konferencián, október 19-én adják át. A Makkai Sándor-díjat Kerboltné Tóth Edit, Takácsné Csikós Anikó és Csányi Erzsébet veheti majd át. Az Imre Sándor-díjat Szenes Mártonné Durucz Anna érdemelte ki. A Molnár Miklós-díjat Bundzik Attila és Bundzik Attiláné (megosztva), valamint Vadász Sándor kapja.

A diakóniai és lelkészi díjakat a Dunántúli Református Egyházkerület őszi közgyűlésén adják át. A Dobos Károly-díjjal Perjésiné Máté Rózát, a Nagyrákosi Református Egyházközség lelkipásztorát jutalmazzák. A Kiss Ferenc-díjra Vass Zoltánt, a Torontói Első Magyar Református Egyház lelkipásztorát találták érdemesnek. A Juhász Zsófia-díjjal Magyarné Balogh Erzsébetet, a Református Missziói Központ vezetőjét díjazzák.

Címlapkép: illusztráció – Megújult Székelyszenterzsébet református temploma. Fotó: Magyari Hunor – Facebook/Erdélyi Református Egyházkerület

Iratkozzon fel hírlevelünkre