Orbán Viktor: Idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Magyarország konzervatív sziget az európai progresszív liberális óceánban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC Hungary) csütörtökön Budapesten.

Orbán Viktor az Alapjogokért Központ által szervezett rendezvényen hangsúlyozta: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában, ami szokatlan, hiszen egy tízmilliós országról van szó, amely szerény hadsereggel és középerős GDP-vel rendelkezik.

Úgy vélte: leginkább talán az vált ki érdeklődést, hogy miközben “egész Európát elöntötte egy progresszív liberális óceán”, itt “csodák csodájára megmaradt egy konzervatív sziget, egy island of difference, amely dacol a liberális dagállyal, a brüsszeli égzengéssel és a washingtoni hurrikánnal” – mondta.

Sőt nemcsak dacol, hanem túlél, sőt boldogul, sőt sikeres, sőt győz, és újra és újra győz

– tette hozzá.

Kiemelte:

a CPAC budapesti rendezvénye egy olyan konzervatív konferencia Európában, amit nem akarnak betiltani, amelynek a szervezőit nem fenyegetik meg, és amelyre nem hívják rá a rendőrséget, mint ahogyan múlt héten történt Brüsszelben.

Gál Kinga, EP-képviselő: A kommunista időket idézi a Nemzeti Konzervativizmus Konferencia betiltása

A magyar miniszterelnök beszélt arról is, hogy a 2024-es év nem az elmélet, hanem a gyakorlat éve:

Választások lesznek szerte a világban és ezeket meg kell nyerni

– jelentette ki.

A kormányfő kifejezte: ezek a választások egybeesnek nagy világpolitikai és geopolitikai trendfordulókkal.

Változik a világ rendje és nekünk a változások közepette kell győzelemre vinni az ügyünket – fogalmazott Orbán Viktor.

A résztvevők a Himnuszt éneklik a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján a Millenárison 2024. április 25-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Rámutatott: a progresszív liberálisok érzik a veszélyt, a korszak leváltása az ő leváltásukat is jelenti, a progresszív világszellem végét. Ezért mindenre elszántak, nem riadnak vissza semmitől és most még ők vannak hatalmon, veszélyes ellenfelek, nincsenek erkölcsi aggályaik – fűzte hozzá.

Hatalmon vannak és nem hezitálnak használni az eszközeiket, ha kell az állami szerveket is bevetik – mondta Orbán Viktor, aki szerint régen a kommunisták, most a progresszívek azok, akik öt lépésben jutnak el oda, hogy az állami szerveket az elnyomás eszközévé tegyék.

Beszédében a kormányfő kijelentette, hogy

idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát, a progresszív-liberális hegemóniára épülő világrendet, hogy a helyébe egy szuverenista világrendet állítsunk.

Leszögezte: a progresszív-liberális hegemóniára épülő világrend elbukott, mert háborúkat, káoszt és békétlenséget, összeomló gazdaságot és zűrzavart hozott a világra.

Kifejtette: hívei azt hirdették, hogy feladatuk nem az emberek képviselete, hanem saját eszméik megvalósítása.

Ennek a régi világnak a hívei még ott ülnek Brüsszelben, és bár nem dolgom, hogy beavatkozzak az amerikai belpolitikába, de attól tartok, ott ülnek Washingtonban is – figyelmeztetett.

Mi az idén arra vállalkozunk, hogy elkergessük őket onnan. Jöjjön el végre a szuverenisták kora, térjünk vissza arra a békés és biztonságos pályára, ami naggyá tette a Nyugatot! – fogalmazott Orbán Viktor.

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak

– mondta a konferencián szintén felszólaló Matt Schlapp, a CPAC Foundation elnöke.

Matt Schlapp, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) elnöke beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján a Millenárison 2024. április 25-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Matt Schlapp, aki az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) elnöke is, arról beszélt, hogy a civilizációk óriási csatája zajlik a világban, és ha az Egyesült Államok elesik, akkor a szabadság is elveszik, ezért világszerte örökre le kell győzni a kommunizmust.

Amerikában politikai és kulturális harc zajlik, amely valójában spirituális, lelki eredetű. Az Egyesült Államokban próbálják megfélemlíteni az embereket, elérni, hogy gyűlöljék az országukat, a hazafias embereket csődbe akarják juttatni, a média tele van hazugságokkal – mondta az elnök.

Matt Schlapp úgy fogalmazott, az Egyesült Államokban az elmúlt öt évben az emberek “elszenderedtek”, nem hitték el, milyen agresszív lesz a baloldal, amely végül annyira agresszív lett, hogy az emberek “felébredtek a kómából”.

A baloldal túl messzire ment, beképzeltté vált, és végzetes politikai hibákat követett el: alábecsüli Donald Trump támogatottságát, megnyitotta a határokat, célba vette a gyerekek nemi identitását, megjelent az antiszemitizmus – sorolta az elnök.

(MTI)

Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján a Millenárison 2024. április 25-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre