Simicskó István: Kulcsfontosságú a teremtett világ védelme – Idén több mint százezren regisztráltak a TeSzedd! szemétszedési akcióra

A teremtett világ védelme, megbecsülése, megóvása, tisztán tartása, gyarapítása, és szebbé tétele kulcsfontosságú – mondta Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerdán a TeSzedd! önkéntes országos szemétszedési akció egyik veszprémi állomásán.

Simicskó István a Veszprém határában, a Márkó és Bánd felé vezető kerékpárút melletti szemétszedési akció helyszínén hangsúlyozta:

a KDNP emberközpontú politikát folytat, és fontosnak tartják, hogy a magyar családok milyen körülmények közt élnek. A teremtett világ védelmét kulcsfontosságúnak tekintik, ezért is csatlakoztak a TeSzedd! Hulladékgyűjtő akcióhoz.

Simicskó István arra is kitért: Magyarországon az egy főre jutó szemétkibocsátás éves átlaga 400-410 kilogramm között van, ez Ausztriában tavaly több mint 800 kilogramm volt, Luxemburgban és Dániában is jóval 700 kilogramm fölötti.

Simicskó István és Halmay Gábor a TeSzedd! önkéntes országos szemétszedési akció egyik veszprémi állomásán, a Márkó és Bánd felé vezető kerékpárút mellett. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Halmay Gábor, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség ((IKSZ) ügyvezető alelnöke elmondta: a TeSzedd! akcióhoz szervezetük azért csatlakozott, mert fontos célnak tekintik a teremtett világ védelmét, és ebben fiatalos lendülettel szeretnének részt venni.

A KDNP és az IKSZ is szerdán Pakson is közösen cselekedett a tiszta környezetért.

Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke a cseresznyéspusztai erdei iskolánál rendezett sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy idén már tizenkettedik alkalommal rendezik meg a TeSzedd! országos szemétszedési programot.

Azt mondta,

évről évre nő az érdeklődés az emberekben a környezettudatos gondolkodás iránt, s egyre többen vesznek részt az önkéntes akcióban is.

Ez az első év, amikor több mint százezren regisztráltak – fűzte hozzá.

Juhász Hajnalka, a KDNP alelnöke, országgyűlési képviselője és Orbán Attila, a KDNP Tolna vármegyei elnöke szemetet gyűjt össze a tiszta Magyarországért létrejött TeSzedd! önkéntes országos szemétszedési akcióban a Pakshoz tartozó Cseresznyéspusztán 2024. április 24-én. Fotó: MTI/Kiss Dániel

Juhász Hajnalka közölte: a kormány kidolgozott egy klíma- és természetvédelmi akciótervet, amelyben hangsúlyosan szerepel az illegális lerakók keletkezésének meggátlása.

Pakson a cseresznyéspusztai erdőben az akció keretében több tucat zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze a helyi kormánypárti önkormányzati képviselők, valamint a KDNP ifjúsági társszervezetének tagjai.

A helyszínre családjával érkező Orbán Attila, a KDNP Tolna vármegyei szervezetének elnöke közölte: a fellelt tárgyakból arra lehet következtetni, hogy a szemetet több évtizeddel ezelőtt vitték az erdőbe, s reményét fejezte ki, hogy a mai kor embere környezettudatosabban él, s nem keletkezik már annyi illegális lerakó, mint korábban.

Juhász Hajnalka és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség tagjai állnak az összegyűjtött, bezsákolt szemét mellett a TeSzedd! szemétszedési akcióhoz csatlakozva a Pakshoz tartozó Cseresznyéspusztán. Fotó: MTI/Kiss Dániel

(MTI)

Címlapkép: Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője beszédet mond a TeSzedd! önkéntes országos szemétszedési akció egyik veszprémi állomásán, a Márkó és Bánd felé vezető kerékpárút mellett 2024. április 24-én. Mögötte Halmay Gábor, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség ügyvezető alelnöke (b). Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Iratkozzon fel hírlevelünkre