Pizzaballa pátriárka a gázai helyzetről: Nehéz húsvét lesz

Pierbattista Pizzaballa bíboros, a Jeruzsálemi Latin Patriarkátus vezetője az olasz püspöki konferencia televíziójában nyilatkozva felhívta a figyelmet, hogy „mindenkinek mindent meg kell tennie, hogy véget vessenek ennek a helyzetnek” a Szentföldön. A helyzet tűrhetetlen – fogalmazott a bíboros. 

Mindig is sokféle problémánk volt, és a gazdasági helyzet is mindig nagyon törékeny volt, de éhezés még soha nem volt. Mindenkinek mindent meg kell tennie, hogy véget vessenek ennek a helyzetnek – mondta Pierbattista Pizzaballa, hozzátéve, az Egyesült Államok gyengesége nagy nehézséget teremt, mert eddig mindig volt, aki rendet rakjon. Most már nincs senki, aki ezt a szerepet betöltse, így magunknak kell ezt megtennünk. Nem tudom, hogy ez lehetséges lesz-e, hogyan és mikor – tette hozzá a bíboros.

Pizzaballa megnyugtatta a híveket, hogy engedélyt kapnak a palesztin területeken élő keresztények, hogy Jeruzsálembe látogassanak a húsvéti szertartásokra.

Ragaszkodtunk hozzá, hivatkozva arra, hogy mivel a muszlimoknak adtak engedélyt a ramadánra, adják meg a keresztényeknek is a húsvétra. Még ha kisebb is a számuk, több ezer engedélyünk lesz virágvasárnapra és húsvétra is. Nehéz húsvét lesz.

– emelte ki a bíboros.

Forrás: Vatican News

A címlapképen Pierbattista Pizzaballa bíboros, jeruzsálemi latin pátriárka állami meghívásra érkezett Budapestre. Fotó: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre