Fülöp Attila: A teremtésvédelem nem egy harcos ideológia, hanem természetes, felelős viselkedése az embernek

A teremtett világ védelme és fenntarthatósága közösségi ügy, amelyért a jövőben helyi és országos szinten egyaránt tenni kell – hangsúlyozta a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Szegeden.

Fülöp Attila a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) “Ültessünk, hogy élhessünk!” nevű országos faültetési programsorozatának első állomásán kiemelte:

aki fát ültet, az mindig a hosszútávú célokban hisz.

A kereszténydemokrata politikus elmondta, a kezdeményezésnek három fontos célja van: a teremtett világ védelméért való tenni akarás, az aktív cselekvésre való felhívás, valamint a figyelemfelkeltés. A programsorozat közvetlen célja pedig a közösségépítés – fűzte hozzá.

Fülöp Attila ondoskodáspolitikáért felelős államtitkár (j) és Fülöp László, a Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje a KDNP “Ültessünk, hogy élhessünk!” nevű országos faültetési programsorozatának első állomásán Szeged Kiskundorozsma városrészén a Hősök Ligetében. Fotó: MTI/Lehoczky Péter

Fülöp Attila úgy fogalmazott, hogy a teremtésnek az ember ugyanúgy részese, mint a természet, és az embernek nemcsak a szabadság adatott meg, hanem a felelősség is, amellyel tennie kell a természetért. Leszögezte:

a teremtésvédelem nem egy harcos ideológia, hanem egy természetes, felelős viselkedése az embernek.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt korábban is elindított hasonló programsorozatokat, amelyekkel a “nem élő környezet megújítására és karbantartására” hívta fel a figyelmet. Példaként megemlítette a “Fogadj örökbe egy keresztet!” és az “Állíts egy keresztet a békéért!” nevű kezdeményezéseket.

Latorcai Csaba: A kereszténység örök, és maga az éltető erő

Ruzsa Roland szegedi KDNP-s önkormányzati képviselő elmondta: bízik abban, hogy a jövőben még több település csatlakozik a programhoz.

A faültetési akció első állomásán tizenkét gyümölcsfát ültettek el Szeged Kiskundorozsma városrészén található Hősök ligetében.

(MTI)

Címlapkép: Fülöp Attila, a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára (k) és Ruzsa Roland szegedi KDNP-s önkormányzati képviselő (b) a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) “Ültessünk, hogy élhessünk!” nevű országos faültetési programsorozatának első állomásán Szeged Kiskundorozsma városrészén a Hősök Ligetében 2024. március 18-án. Fotó: MTI/Lehoczky Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre