Dicsőítéssel búcsúzhatunk az óévtől – az EWTN Katolikus TV műsorán

Tartalmas szilveszteri hálaadást mindnyájunknak! Hiszen mindig van miért köszönetetet mondanunk!

Legtöbben valamilyen módon kifejezzük a hálánkat a mögöttünk hagyott esztendő eredményeivel, ajándékaival kapcsolatban. A keresztény emberek Istennek is köszönetetet mondanak a kapott jókért és Isten életükben megvalósult tervéért. Az EWTN Katolikus TV idén szilveszterkor egy olyan műsorfolyammal jelentkezik, amelyet a zenés hálaadásnak kívánt szentelni. Érdemes bekapcsolódnunk az egyes koncertekbe, ha ilyen módon, a dicsőítés zenei formájával szeretnénk köszönetet mondani Istennek.

Este 18:00 órakor Szilágyi Enikő francia sanzon előadása nyitja meg a szilveszteri zenei műsort. Ezt követően átlépünk egy kicsit Erdélybe. A Glory dicsőítő zenekar 18:50 órakor kezdi meg hálaadását megújult, önálló karaktereket felvillantó csapatával. Az ő egy órás koncertjüket Prazsák László dalai követik 20:50 órakor. A dicsőítésvezetőt ezúttal azonban nem a családtagojaiból összeállt együttesben hallhatjuk szolgálni. 

21:35 órakor az idei évben több alkalommal, többféle felállásban hallott Eucharist&Friends zenekar lép az EWTN Katolikus TV stúdiójának színpadára. A Gável András és Gável Gellért mellett Mező Misi és Ferenczi György működik közre. Műsorukban újra hallhatjuk majd az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra megzenésített, Győzelemről című számukat – ezúttal herfli kísérettel.

22:10 órakor az idén elhunyt Dr. Répássy Dénes emlékére létrehívott koncert következik. Prof. Dr. Répássy Dénes patológus, urológus szakorvos, egyetemi magántanár volt. Zenei alapképzettsége (zongora, oboa, orgona, elmélet, ének középfok) megszerzése után a kóruséneklést műkedvelésként és önképzéssel folytatta. Dédelgetett terve egy önálló kamarakórus létrehozásáról 2005-ben valósult meg, amikor ikertestvérével megalakította az Ars Nova Sacrát. Koncepciója lényege, hogy az énekegyüttes kamaraegyüttesként működjön úgy, hogy minden tag elképzelése megvalósulhasson.

Idén talán a legjobb szokásunkká nemesülhetett, hogy Istennek az Eucharisztia előtt leborulva adunk hálát mindenért. A szilveszteri műsor záróakkordja is eképpen valósul majd meg a  23:20 órakor kezdődő szentségimádás keretében. A 2022-es új esztendőt Kocsis Fülöp görögkatolikus püspök metropolita köszöntője nyitja majd meg az EWTN Katolikus TV műsorán.

Tartalmas szilveszteri hálaadást mindnyájunknak! Hiszen mindig van miért köszönetetet mondanunk!

 

A képre kattintva galéria nyílik!

Kocsis Fülöp: Az Istenkapcsolatunk a dicsőítésben a legtisztább

Ferenczi György: Imádok templomba járni

Amint Jézussal találkozunk, átadhatjuk neki az életünket

Iratkozzon fel hírlevelünkre