A Szikra-díj-átadó gálán megismerjük a keresztény könnyűzene legjobbjait

A Szikra Díjátadó Gála idén is online kerül megrendezésre

A Szikra-díj-átadó gála lehetőséget ad számunkra, hogy a keresztény könnyűzene stílusában alkotó művészek legszebb és legújabb számait megismerhessük. A koronavírus-járvány miatt ez a tavalyi évhez hasonlóan online közvetítés formájában valósul meg. Érdemes tehát felszabadítanunk a péntek esténket, hogy a keresztény könnyűzene legjobb alkotásait hallgatva eképpen is dicsőíthessük Istent.

A Szikra-díj alapvetően nem versenycentrikus megméretés. A díjátadó kiválasztott művészei és a díjjal éppenséggel nem elismertek egyaránt útmutatást kapnak arról, hogy milyen módon érdemes a legjobbat adniuk Isten dicsőítése közben.

A hat kategória nyerteseit online díjátadó keretében hirdetik ki. Megtudhatjuk, hogy végül ki lett a közönség kedvence, valamint az életműdíjas alkotó kilétére is fény derül.

„Rengeteg tehetséges fiatal van! Zenei téren Magyarország »áldott állapotban« van. Nem sok helyen láttam ilyet, pedig bejártam a világot. Az egy más kérdés, hogy a fiataloktól távol áll a zenélés, ami nagyon nagy baj, és én nagyon örülnék, ha az egyházi keretrendszer a fiatalokat ebbe az irányba tudná terelgetni.

A fiatalok úgyis ezt a zenét hallgatják. Aki hangszert vesz a kezébe, ilyen dalokat játszik majd”

adott hangot reményének Bolyki György, a Szikra Projekt vezetője.

„A keresztények nagyon sokszor szeretnek leszűkítetten gondolkodni magukról és Istenről, megfeledkezve arról, hogy a szomszédunk hajszál pontosan legalább annyira Isten teremtménye, mint mi magunk. Az, hogy mi felismertük a Biblia igazságait, és elkezdtük követni Istent, semmiképpen sem a mi érdemünk. Abban, hogy ez a felismert igazság minél több emberhez sikeresen eljuthasson,

a zenének felbecsülhetetlenül nagy szerepe van”

vélekedett a keresztény könnyűzene jelentőségéről László Viktor, a legszélesebb tömegeket megmozgató Ez az a nap! rendezvények főszervezője.

A bezártság eredménye a nagy nyitottság lett – László Viktor a Vasárnapnak

Érdemes tehát leülnünk a képernyők elé április 30-án 20:00 órakor, hogy együtt ünnepeljük a hazai keresztény könnyűzene legkiemelkedőbb alkotóit! A keresztény könnyűzene szakmai ünnepének házigazdája, a tavalyi évhez hasonlóan Gundel Takács Gábor.

A díjátadót a Szikra Management csatornáján követhetjük.

Sikeres sztárok a keresztény könnyűzenében

A keresztény könnyűzene hőskorszakának veteránjai ma is példák

Rétvári Bence: Értéket teremt a keresztény könnyűzene

Iratkozzon fel hírlevelünkre