László Viktor: A dicsőítő zene középpontjában egy szívnek kell lennie

László Viktor szerint az elhalasztott Ez az a nap! lehetőséget is kínál.

László Viktor, az Ez az a nap! dicsőítő mozgalom vezetője a Pengető Minikonferencián a dicsőítő szív tisztaságára és jelentőségére hívta fel a résztvevők figyelmét. Szerinte ezekben a dicsőítő szívekben erő van, falakat dönthetnek le, és az örömhírt képesek továbbadni azok számára, akik Istent még nem ismerik. Véleménye szerint nincsen keresztény könnyűzene, hanem csak jó zene van keresztény üzenettel.

Körülbelül húsz éve „injektáljuk” az egyházba ezt a fajta zenei megszólalást, amelytől sokak számára talán még vonzóbbá válhatott az eklézsia – indította a Pengető Minikonferencián résztvevőkkel megosztott gondolatait László Viktor, az Ez az a nap! események főszervezője egy hónapja, február 26-án.

– A keresztények nagyon sokszor szeretnek leszűkítetten gondolkodni magukról és Istenről, megfeledkezve arról, hogy a szomszédunk hajszál pontosan legalább annyira Isten teremtménye, mint mi magunk. Az, hogy mi felismertük a Biblia igazságait, és elkezdtük követni Istent, semmiképpen sem a mi érdemünk. Abban, hogy ez a felismert igazság minél több emberhez sikeresen eljuthasson, a zenének felbecsülhetetlenül nagy szerepe van – emelte ki László Viktor, aki szerint egy olyan korban élünk, amikor

a zsebünkben lévő telefonnal gyakorlatilag megnyílik a világ előttünk.

Az előadó szerint Isten ezeket a technikai lehetőségeket is fel akarja használni az örömhír továbbadásában.

László Viktor táblarajza, amely azt illusztrálja, hogy a Kárpát-medence közepén egy nagy dicsőítő szív dobog, amely összekapcsolja és hidat képez az Istent elfogadók és az őt még nem ismerők tábora között. A zene lehet könnyű vagy „nehéz” stílusú, amelyeken belül a keresztény zene még elég kis százalékban van jelen.

– Ha a keresztény könnyűzenéről beszélünk, a középpontban egy szívnek kell lennie – rajzolta a táblára a főszervező. Hozzátette: ma Magyarországon nagyon szűk az a réteg, amelyik hallgatja, esetleg terjeszti a keresztény zenét. Ám

„vannak szívek” idehaza, amelyekben hatalmas erő van, amely áttöri a sötétséget, a falakat, az országhatárokat.

Ha Isten egy szívet megragad, azt tisztán tartja és tisztítja. Az Ige azt mondja, „bízzál az Úrban, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és Ő egyengetni fogja ösvényedet”. Minden segítséggel együtt, amelyek a keresztény zenét hivatottak támogatni, de ha a szív rendben van, és ezek az elemek összeállnak egy isteni terv szerint, akkor ezek egységéből óriási dolgok születhetnek.

Ezt a látást könnyebb azoknak befogadni, akik valóban át akarják adni az életüket Istennek. Ám vannak olyanok is, akik az egésszel semmit sem tudnak kezdeni, ezért nemet mondanak rá. A dicsőítő zene mintegy összekapcsolja ezt a két világot. A keresztény muzsika a misszió eszközévé válik. Ez a küldetés csak azokkal a szívekkel tud megvalósulni, amelyek tiszták, illetve amelyeket Isten tisztán tart.

Rick Warrent idézve László Viktor kiemelte, számára

nem létezik keresztény könnyűzene, csak jó zene keresztény üzenettel.

A minőségi zene az örömhírrel társulva valódi missziós feladatot tud ellátni Isten országa épülésében. A keresztény tartalmú minőségi muzsikát előadóknak az a feladatuk, hogy a szívüket mindig tisztán tartsák. A zenei tudás csak az egyik dolog.

A szív tisztasága nélkül viszont semmi nem valósulhat meg a dicsőítésben.

A nagy elődök, Sillye Jenő, Győri János Sámuel és a többiek ötven évvel ezelőtti odaadása fontos volt, de ezzel együtt valaminek még csak a kezdetén vagyunk – vélekedett az előadó.

Gável András


Ma ismét Reménység Est az A38 hajó fedélzetéről! Imádkozzunk közösen 19:30-tól odahaza!

László Viktor a Vasárnapnak: A családok nappalijába léphetünk be Isten üzenetével

Kiemelt képünk forrása: Ezazanap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre