Napokon belül kapható lesz: kézfertőtlenítő 186 forintért a MOL-tól

Április közepén kerül kiskereskedelmi forgalom a WHO ajánlásai alapján a MOL magyarországi gyáraiban készülő kézfertőtlenítő. 186 forintos áron kínálhatják - igény, az van rá!

186 forintos áron kerülhet kiskereskedelmi forgalomba az a kézfertőtlenítő szer, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásai alapján a MOL gyárt Magyarországon. A vállalat azt követően állt át több üzemében a felület- és kézfertőtlenítő szerek gyártására, hogy a koronavírus-járvány miatt készlethiány alakult ki itthon.

A Mandiner.hu a Pénzcentrum alapján a napokban írt arról, hogy április közepén kerülhet a patikákba a szer, amelyet a gazdasági lap munkatársa egy véletlennek köszönhetően már be tudott szerezni egy budapesti gyógyszertárban.

A tipikus gyógyszertári üvegben kapható fertőtlenítő 100 grammos kiszerelésben, Hygi névre keresztelve válik elérhetővé. 

A kiskereskedelmi forgalmazást megelőzően az Operatív Törzs által kijelölt intézmények kapnak szállítmányokat. 

A Mandiner fényképe szerint így néz majd ki a termék:

Minden cikkünk a koronavírusról egy helyen – kattintson ide!

 

Forrás: Mandiner, Pénzcentrum

Kiemelt képünk a MOL által 2020. március 25-én közreadott felvétel, melyen MOL Hygi fertőtlenítőszert tart a kezében egy dolgozó a cég almásfüzitői gyárában. A koronavírus elleni védekezés érdekében a cég megkezdte a Magyarországon hiánycikknek számító kéz-, és felületfertőtlenítő termékek gyártását. A vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL Lub Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát. Fotó: MTI/MOL

Kapcsolódó cikkünk:

Mol-féle fertőtlenítőszer: az etanol mennyisége a „szűk keresztmetszet”