A Szikra-díj nem verseny, hanem iránymutatás

A Szikra-díj életműdíját Szilas Imre és Bolyki Eszter kapta 2021-ben

A Szikra-díjra beérkeztek a nevezések. Keleti Gábor, az elismerés egyik alapítója és kezdeményezője a Vasárnapnak elmondta, idén 114 pályaművet küldött mintegy 60 pályázó.

Ez a szám közel azonos a tavaly beérkezett művek számával. Idén viszont jól látszik, hogy sokkal inkább olyanok küldik be szerzeményeiket, akik tényleg komolyan gondolják, hogy a keresztény könnyűzenén belül alkossanak – nyilatkozta a szervező.

Hozzátette: kezd kialakulni egy alkotói bázis, akiknek fontos, hogy minőségit tegyenek le az asztalra. A beküldött pályaművek alapján összességében megállapítható, hogy sokkal magasabb színvonalú alkotások érkeztek idén a korábbi évek alkotói terméséhez képest. A mezőny tehát erősödött Keleti Gábor elmondása alapján, azzal együtt, hogy egészen új nevezők is megjelentek az indulók között.

A Szikra-díj szakmai zsűrije az elismerésekkel

elsősorban nem versenyeztetni akar, hanem irányt kíván mutatni,

hogy minél több olyan minőségi mű születhessen, amely a keresztény könnyűzenei palettát színesítheti és gazdagíthatja.

A Szikra-díj április elsejei élő gálája biztosan nem valósulhat meg a kiírt időpontban. A gálaestről és azon belül az elismerések átadásáról később nyilatkoznak a szervezők. Addig is kíváncsian várjuk, hogy megízlelhessük, milyen lett a termés a keresztény könnyűzene idei szüretén.

Iratkozzon fel hírlevelünkre