Húsz templomot újít fel Pest megyében a kormány

Erről Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt.

Pest megye három választókerületében 20 templom újulhat meg 240 millió forintos kormányzati támogatásból – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Ócsán.

Soltész Miklós közölte, a kormány által egy hónapja elfogadott templomfelújítási program a több mint 26 milliárd forintos keretből 1400 magyarországi és 400 határon kívüli templom rekonstrukcióját támogatja.

Ez a támogatás is hozzájárul a magyar gazdaság újraindításához, mivel magyar vállalkozások jutnak így munkához – hangsúlyozta az államtitkár.

Pánczél Károly, Dabas és térsége fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a kormány az egyházi örökség védelmére idén is írt ki pályázatot, amelyre 29-szeres volt a túljelentkezés. Hozzátette, hogy a választókerületében hat település nyolc temploma fog megújulni ebben az évben.

Földi László, Cegléd és térsége KDNP-s parlamenti képviselője közölte, náluk négy egyházközség pályázott a felújítási programra, és csaknem 43 millió forintot sikerült elnyerniük.

A Szigetszentmiklóst és térségét képviselő, ugyancsak fideszes Bóna Zoltán elmondta, hogy hozzájuk több mint 100 millió forint támogatás érkezik, amelyből hat településen fog megújulni nyolc templom.

(MTI)

 

Soltész: fontos a nemzetiségek templomainak, egyházainak támogatása

Adományokat várnak a katolikus iskolák javára

Kiemelt képünk forrása: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre