A bezártság eredménye a nagy nyitottság lett – László Viktor a Vasárnapnak

Sok lehetőséget kínál számunkra az egyéves halasztás révén Isten!

László Viktor szerint az elhalasztott Ez az a nap! lehetőséget is kínál.

A világjárvány jelenlegi alakulását figyelembe véve az Ez az a nap! rendezvények szervezői úgy döntöttek, hogy az idén júliusra, a Puskás Arénába tervezett hálaadó és dicsőítő alkalmat 2022. július 23-ra helyezik át. A dátummódosítást leginkább az indokolja, hogy jelenleg nem kiszámítható, hogy mindenki megkapja-e az oltást, aki szívesen részt venne Magyarország eddig legnagyobb méretű keresztény dicsőítő rendezvényén.

Egy évet várnunk kell még

„Az Ez az a nap!-os alkalmak egyik sarkalatos pontja, hogy minden Isten iránt nyitott szívű testvérünket meghívjuk rá határainkon innen és túl. A jelenlegi helyzetben azonban nem tudjuk garantálni, hogy mindenki, aki szeretne, valóban részt is tudjon venni az eseményen” – áll a rendezvény honlapján.

A közleményben a szervezők mindenkit megnyugtatnak, hogy a már megvásárolt jegyek továbbra is érvényesek maradnak ugyanazokkal a feltételekkel, ugyanarra a helyre.

„Hisszük, hogy Isten akarata ennek az eseménynek a megvalósulása. Bízunk benne, hogy ő a legjobbat készíti elő, és jövőre még nagyobb lelkesedéssel és odaszánással dicsőíthetjük őt. Kérjük, továbbra is hordozzátok imában ezt a látást, és ha Isten is úgy akarja, találkozzunk 2022-ben!” – biztatnak mindenkit az Ez az a nap! szervezői.

8 nap alatt 6 országban sok ezren dicsőítették Istent

A hosszabbítás lehetőséget is felkínál

– Emberileg nézve nem túl kellemes ez a mostani periódus a járvány miatt. Mindenki ehhez az új, nem megszokott helyzethez igyekszik így vagy úgy alkalmazkodni. Hittel tekintve azonban az eseményeket, azt látjuk, hogy mindennek megvan a maga célja és rendeltetése. Ennyi embert soha nem értünk még el az örömhír üzenetével, mint az elmúlt évben.

A bezártság eredménye a nagy nyitottság lett.

Az emberek sokkal jobban elgondolkodtak az élet alapvető kérdésein. Az Ez az a nap! rendezvényein pedig éppen az élet alapvető kérdéseire próbálunk választ adni – mondta el László Viktor arra a kérdésünkre válaszolva, hogy a járvány okozta akadályok között pozitívum is felfedezhető-e.

A legnagyobb hazai, keresztény könnyűzenei programok főszervezője hozzátette: Az egyetlen értelmes és örökérvényű válaszunk egy névben összefoglalható, aki Jézus. 

Még nagyobb tűz éledhet bennünk

– Ezt az időszakot megpróbáltuk ebből a szempontból tökéletesen kihasználni. Reménységet akartunk adni a reménytelenségben. Ezért hoztuk létre a Reménység Estéket, amely rengeteg emberhez jut el. Azzal, hogy most elhalasztottuk a Puskás Arénába meghirdetett rendezvényünket, lehetőséget is kapunk. Van időnk dicsőíteni és imádkozni.

Még nagyobb tűz éledhet bennünk, mert egyre éhesebbek és szomjasabbak leszünk, hogy ezen a módon is találkozhassunk Istennel és egymással.

Egy igazi nagy ünnepre készülhet Magyarország! Sokan fogják befogadni Isten szeretetét az életükbe – fejtette ki László Viktor, az Ez az a nap! rendezvények főszervezője.

Gável András

 

 

Csak róla szól – a megújult „Ez az a nap” Rádió már elérhető a Pengető oldalán!

Iratkozzon fel hírlevelünkre