Egyedül Istennek szólt a dal az idei Ez az a napon

2020. július 18-án a Puskás Arénában jóllehet üres lelátók mellett, és online közvetítés formájában, ám eddig soha nem látott számú fellépő közreműködésével rendezték meg Közép-Európa talán legnagyobb, húszéves múltra visszatekintő keresztény könnyűzenei eseményét. Az előadók dalai reménységről és Isten nagyságáról szóltak. A közvetítéshez csatlakozók országhatárokon átívelő egységben emelhették fel Jézus Krisztus nevét.

Különleges atmoszférája van egy üresen tátongó stadionnak. Főleg akkor, ha oda sok embert vártak, de azok nem jöhettek el. Elsőre talán ilyen érzések kavaroghattak az Ez az a nap! jubileumi eseményén szolgáló fellépő zenészek szívében. Ám a vírusjárvány hátrahagyott időszaka sok dicsőítőt a lényeg felé orientált.

Caramel a helyszínen forgató tévé stábnak úgy nyilatkozott, hogy a pandémia kezdeti sokkja után sok minden letisztult benne. Meg kellett fogalmaznia újra önmagának a művészetének mozgatórugóit. Felfedezte, hogy jó énekelni egyszerűen azért, mert szereti, éppen úgy, ahogy 15-20 évvel ezelőtt, a pályája kezdetén.

Közzétette: András Gável – 2020. július 18., szombat

Az idei nagyszabású dicsőítő eseményről az énekes szinten nagy őszinteséggel nyilatkozott. Rájött arra, hogy ezen az estén, az üres stadionban egyedül Istennek énekelhet, még akkor is, ha több ezren követik az eseményt odahaza.

A többi előadón ugyanez az attitűd volt érezhető. A világ számos pontján mindenki Istent dicsőítette. Nem azért, mert ezért bárki megjutalmazta volna őket tapssal vagy közös énekléssel, hanem egyedül Jézus Krisztusért.

Legyünk egy szív, egy lélek az idei online Ez az a napon!

 

László Viktor, az esemény főszervezője zárszavában jelezte, hogy egy év múlva, július 24-én ez a stadion megtelhet Istent dicsérő emberekkel, ha Isten akarata is ez lesz.

Akik részt vehettünk az online Ez az a napon, csak bizakodhatunk benne!

A kiemelt kép forrása: Vasárnap.hu. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre