Csak róla szól – a megújult „Ez az a nap” Rádió már elérhető a Pengető oldalán!

A legjobb keresztény könnyűzenéket játszó rádió közvetlenül a Pengető rovatunkból elérhető! Megújult külsővel (és folyamatosan gazdagodó belsővel) várja mindazokat, akik a mindennapi teendők közepette sem szeretnének elfeledkezni arról, milyen jó Istent dicsérni! Hallgassuk közösen, hiszen itt minden „csak róla szól”!

A kilenc műsorsávra felosztott tartalom bőségesen ellátja mindazokat, akiknek közel áll a szívükhöz a könnyűzenei istendicséret. Közvetlenül a nap kezdetén, már reggel hat órától lehetőségünk van feltölteni bensőnket a mennyei szeretettel az „Ez az a reggel!” 10:00 óráig tartó blokkjában, amelyben ébresztő slágerekből, energikus, modern dicsőítésekből, vagyis a hazai és a külföldi keresztény pop és rock kincseiből válogatnak számunkra a szerkesztők. De a zenefolyamban nem feledkeznek el arról sem, hogy imára hangoljanak bennünket, hiszen 7:30-as kezdettel reggeli áhítat részesei is lehetünk.

A „Délelőtti dicsőítő mix”-ben olyan válogatást hallhatunk, amelyben magyar és külföldi szerzők dalai szerepelnek, és a szövegük kifejezetten Isten dicsőítéséről és imádatáról szól. Kicsit talán viccesnek gondolhatja valaki a „Jó ebédhez szól a dicséret” déltől délután kettőig tartó válogatását, ám ha jobban belegondolunk, elfogadhatjuk, hogy életünk minden pillanata Isten imádására lett rendelve, amely alól az étkezési sáv sem kivétel.

Akik kifejezetten a hazai vagy nemzetközi keresztény könnyűzenei újdonságokra vágynak, érdemes 14:00 órakor bekapcsolni a keresztény könnyűzene rádióját a Pengető rovatban! Az elmúlt néhány évben született friss hazai és külföldi dalok, elsősorban ismert zenekaroktól, kiegészülve a legígéretesebb új csapatokkal, bizonyára mindannyiunknak hozhat meglepetést.

A keresztény zenét sokszor kizárólag a dicsőítéssel azonosítjuk, elfeledkezve a keresztény könnyűzene többi ágáról. A „Kortárs keresztény könnyűzene” 16:00 órakor induló műsorában olyan új és régi hazai pop, rock, hip-hop és alternatív dalok szólnak, amelyek a szó stílusra vonatkozó értelmében nem „dicsőítő jellegűek”, de mondanivalójukban keresztény üzenetet közvetítenek (persze szándékoltságukban mégiscsak Isten dicsőségére született számok).

Az „Esti dicsőítő mix” műsorblokkjának segítségével képesek leszünk visszaadni mindazt, amelyet a nap során kaptunk (jót és kellemetlent egyaránt). Igazi leeresztő válogatásról van tehát szó, amely nem elzsongítani, eltompítani akar bennünket, hanem a munka után újra Isten szavának és üzenetének meghallására kívánja hangolni a szívünket.

Este nyolctól, elhihetjük, biztosan meghalljuk majd a kedvenc, hozzánk legközelebb álló dicsőítő énekünket, hiszen a „Minannyiunk kedvencei” egészen tízig tartó műsorában épp erre törekednek a szerkesztők. Közben még jobban fog esni egy-egy újabb vagy korábbi cikket és tartalmas írást elolvasnunk a Pengető rovat széles választékából!

Akiknek nem jön álom a szemére, azoknak még éjfélig lehetőségük van Istent dicsérni az Ez az a nap Rádió zeneválogatásával. Az éjszakai műsorsávban pedig stílusokon átívelő, széleskörű válogatást hallhatunk – bármily meglepő – a keresztény könnyűzene világából. Magyar és külföldi, régi és új, befutott és feltörekvő előadók dalai szólnak reggelig.

Találkozzunk tehát az írásokon és a muzsikán keresztül – a keresztény könnyűzene oldalán!

 

 

László Viktor: A dicsőítő zene középpontjában egy szívnek kell lennie

A kiemelt képünk forrása: Bruce Mars/Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre