Szerintem én vagyok a legjobb zsűri – no, persze te is

Szikra-díj közönségszavazás – teljesen szubjektíven

Te is lehetsz zsűri a Szikra-díjon

Mint minden évben, idén is átadják a Szikra-díjat hat kategóriában. A szakmai zsűri öt pályaművet jelöl kategóriánként. Horváth Gergely (rádiós szakember – zsűrielnök), Bolyki György (zenész, producer), Gável Gellért (gitárművész-dalszerző), Lackfi János (költő), Madarász Isti (rendező) és Mező Misi (énekes zenész), valamint a meghívott külsős vendég tag, Herold Péter (zenész) bizonyára számos szempontot ütköztet majd, hogy megtalálja a legjobbakat az idei kkz kínálatából. Mi pedig bőven lehetünk elfogultak, amikor a kedvenceinkre leadjuk a szavazatainkat. Szerintem én vagyok a legjobb zsűri. No, meg te! A közönségszavazás április 15-én indult és április 25-e éjfélig tart.

A legjobbnak ítélt kkz-pályaműveket a magyar keresztény könnyűzenei élet kiemelkedő alakjaiból álló szakmai zsűri díjjal ismeri el. A hat kategória mellett egy életműdíjat is odaítélnek majd.

A Szikra Díjátadó Gála 2016 óta a keresztény zene egyik szakmai szempontból jelentős ünnepe. A Szikra-díj célja a keresztény zene hazai tehetségeinek elismerése, a zenészek szakmai fejlődésének elősegítése és új alkotások inspirálása.

A díjra hat kategóriában lehet beadni pályamunkákat, melyek közül a szakmai zsűri választja ki a legjobb ötöt, majd a nyertest. Ezeken kívül egy közönségdíj és egy életműdíj is kiosztásra kerül. A Szikra-díj kategórianyertesei egy koncertfilm keretében kerülnek kihirdetésre, április 30-án. 

Akik az idei Szikra-díjakat kapták – ZENÉVEL!

Minden kategória győztese automatikusan a saját kategóriájának megfelelő támogatási program résztvevőjévé válik a 2021. évben. A legjobb ötbe bekerült harminc produkció meghívást kap a Szikra Akadémia programjába, melynek keretében anyagi és szakmai segítséget kapnak a kormány vallásos könnyűzenét támogató programja révén.

Nem kérem, hogy bárki is egyetértsen velem, de elmondom az én kedvenceimet. Figyelem: teljesen szubjektív leszek!

Elfogadom, ha más másképp látja. Tudom: ízlések és pofonok. Mondd el te is, hogy szerinted kik a keresztény könnyűzene topjai! A zsűri által kiválasztott legjobb öt produkció a közönségszavazás oldalán meghallgatható, és szavazni is ott lehet rájuk.

Íme az én listám! Hogy miért? Mert.

A legjobb dal:
The Sign – Ez a perc

Hoppá, itt valami többről van szó – a The Sign énekese a Vasárnapnak

A legjobb dicsőítő dal:
Andelic Jonathan – Áldom

Isten a menedzserem a színpadon is – Andelic Jonathan JOTA a Vasárnapnak

A legjobb dalszöveg:
Keresztkérdés – Kézmosás!

A Keresztkérdés megint nagy kérdést tett fel új szerzeményével: Kézmosás! PREMIER!

A legjobb zenei produkció:
Fóris Attila – Mindent kegyelemből – Csak téged

FOURisFive: A család sikerének a titka, hogy Isten benne van

A legjobb élőben előadott produkció:
Szabó Balázs – 72 szívverés

Szabó Balázs: Kibontakoztatom Isten álmait

A legjobb videóklip:
CRUX – Kereszted által

A zene és hit találkozott az életemben – a Crux szólógitárosa a Vasárnapnak

Életműdíj:
Ezt a díjat még sokaknak oda tudnám ítélni, akik annak idején, minden istentelen ellenszél ellenére a zenéjük révén megvallották a hitüket Istenben.

A keresztény könnyűzene hőskorszakának veteránjai ma is példák

 

Gável András

 

 

Utol kellene érnünk az életet – Bolyki György a Vasárnapnak

Keresztény könnyűzenei világsiker a magyar életvédő dal – Pajor Tamás a Vasárnapnak

Iratkozzon fel hírlevelünkre!