Dokumentumfilmet csinálnak az LMBT Jézusról

Egy készülő dokumentumfilm a katolikus ikonográfiát kívánja revideálni azok kedvéért, akik nemi identitásukat a „megszokottól eltérő” formákban vélik megtalálni. Mi több, a produkció még magát a megváltót, Jézus Krisztust is az LMBTQ+ közösség tagjaként és/vagy propagátoraként jeleníti majd meg. A blaszfémikus forgatókönyvben természetesen megjelenik a jezsuita James Martin is…

Wonderfully Made már rögtön a plakátján istenkáromlást hajt végre. A feltámadott Krisztus jelképére, vagyis a Golgotán üresen álló keresztre egy szivárványos lepel tekeredik, a keresztfára szegezett felirat (INRI) hűlt helyén pedig az LGBTQ+ betűhalmaz olvasható.

A dokumentumfilm rendezője, a homoszexuális „házasságban” élő, zsidó származású Yuval David szerint a film példátlan lesz…

Fellázadtak a katolikusok a homoszexualitást népszerűsítő jezsuita ellen

Az alkotásban egyebek közt olyan csoportok képviselői szólalnak meg, mint a DignityUSA (LMBT-személyek mellett elkötelezett „katolikusok” közössége, tagjai elismernek minden szexuális orientációt, és a szexuális kisebbségekért küzdenek az egyházon belül és a világban egyaránt), vagy épp a New Ways Ministry (célkitűzéseiket gyakorlatilag lemásolták a DignityUSA oldaláról). És akkor itt gyorsan jegyezzük meg, hogy

1999-ben a Hittani Kongregáció teljesen és véglegesen eltiltotta a New Ways Ministry-t alapító Jeannine Gramick nővért és Robert Nugent atyát minden lelkipásztori és lelkivezetői szolgálattól.

Francis George bíboros így fogalmazott az ügy kapcsán:

„Csak összezavarják a híveket […] Senki ne hagyja, hogy félrevezessék: a New Ways Ministry nem a katolikus tanítást, illetve nem a katolikus lelkipásztori gyakorlatot képviseli”.

James Martinnak szilárd meggyőződése, hogy ha Jézus ma járna közöttünk, akkor elsőként a társadalmi perifériára szorult LMBT-közösség felé fordulna – hiszen 2000 éve is a kitaszítottakra figyelt.

„Jézusnak nincs ők és mi. Csak mi” – ecseteli Martin. Csakhogy Jézus ezzel szemben azt mondja nekünk: „Ha szerettek, tartsátok meg parancsaimat.” Egy másik helyen pedig: „Ez a vér értetek és sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára” – tehát az Isten senkit nem kényszerít arra, hogy közösségének, az egyháznak tagja legyen.

Mindezzel együtt arról sem szabad elfeledkezni, hogy az Úr egyáltalán nem „mindenkihez” jött, ahogyan az egészen világosan látszik a kánaáni asszony lányának meggyógyításáról hírt adó történetben (Máté 15,21-28).

A dokumentumfilm mindenesetre már idén megtekinthető lesz.

 

Kiemelt képünk forrása: Lifesitenews

Iratkozzon fel hírlevelünkre