Fellázadtak a katolikusok a homoszexualitást népszerűsítő jezsuita ellen

A katolikusok a világ minden tájáról arra kérik a jezsuita rendet, hogy nyilvánosan határolódjon el James Martin jezsuita atya azon megnyilvánulásaitól, melyekben az egyik leghíresebb Szűz Mária-kép, a Fekete Madonna LMBTQ-párti változatát népszerűsítette.

James Martin jezsuita pap, pápai kommunikációs tanácsadó azzal szerzett magának hírnevet, hogy könyveiben, Youtube-videóiban és közösségi oldalán az LMBTQ-közösségek támogatását hirdeti. Egyik Twitter-bejegyzésében a lengyelek legszentebb ikonját, a Czestochowai Fekete Madonnát posztolta ki szivárványos glóriával, ezzel a szöveggel: „Lengyelországban, ahol tombol a homofóbia, az LMBT-személyeket bíróság elé állítják a Fekete Madonna másolatának »meggyalázása« miatt. Mária azonban mindenkihez szól, beleértve az LMBT-embereket is, és hosszú múltra tekint vissza a különböző hitközségek részeként való ábrázolása. Az LMBT-közösségnek kevés ilyen képe van. Tehát nem meglepő, hogy saját szimbólumukat, a szivárványt tiszteletteljes módon hozzáadják édesanyjuk szeretett képéhez.

Mennyire helyénvaló, hogy sír, mert a fia szenved (mindig), ha egy LMBT személyt üldöznek”.

Utalt ezzel arra, hogy 2019-ben három baloldali aktivista nőt letartóztattak, mert a Szűzanya képét a homoszexualitást szimbolizáló szivárványszínekkel ábrázolták. Ezzel ugyanis sértették mások vallási érzékenységét. Elżbieta Podleśna, Anna Prus és Joanna Gzyra-Iskandar január 13-án állt bíróság elé, ahol elismerték, hogy a vérlázító képeket a płocki Szent Domonkos-templom külső falához erősítették. Tettükkel az egyházat akarták büntetni azért, mert szerintük nem támogatják a homoszexualitást.

A Lifesitenews cikkében emlékeztet arra, hogy a szivárvány eredetileg Isten emberrel kötött szövetségének szimbóluma, melyen keresztül az Úr arra tesz ígéretet, hogy soha többé nem pusztítja el a világot áradás (1Móz 9: 13-17). A természetben előforduló szivárványban hét szín van. A Bibliában a 7-es szám gyakran a kiteljesedést, a tökéletességet, valamint az ígéretek és az eskü beteljesítését szimbolizálja.

Az LMBT-aktivisták az 1970-es évek végén „sajátították ki” maguknak a szivárványt, hogy ezzel hirdessék a szexualitás sokszínűségét.

Érdekesség: az LMBTQ-zászlóból egy szín hiányzik, csak 6 van benne. A Bibliában pedig a 6-os szám gyakran társul bűnhöz, tökéletlenséghez, sőt a Sátánhoz is. A Jelenések könyve azt mondja, hogy a 666 nem más, mint a fenevad száma.

A katolikus egyház azt tanítja, hogy a homoszexuális hajlam „objektíve rendezetlen”, mivel Isten a szexuális vonzódás érzését azért teremtette meg, hogy ezáltal a férfi és a nő házasságra lépjen.

Az Life Petitions most petíciót indított, melyben felszólította a jezsuiták vezetőségét, hogy nyilvánosan határolódjon el James Martintól amiatt a botrányos megjegyzése miatt, amellyel a lengyeleket kultúrájukban, hagyományaikban és vallásukban is megsértette. Mint írják,

„James Martin egyértelműen átlépte a határt azzal a döntésével, hogy meggyalázta ezt a szent ikont. Tettei foltot hagytak a jezsuita renden”.

Hozzáteszik: meg kell értetni James Martinnal, hogy a vallással és a kultúrával kapcsolatos téves elképzelései, valamint a mások vallási érzékenységével és meggyőződésével szembeni meggondolatlansága nem kaphat szabad utat. A petíciót személyesen adták át a jezsuita rend római székházának.

 

A jezsuita kommunikációs tanácsadó kiáll a botrányos Szűzanya-ábrázolás mellett

Szivárványos Fekete Madonna – megkezdődött a per a lengyeleknél

Forrás: Lifesitenews.com; Fotó: James Martin Twitter-oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre