WANA: zene, amely csak Istent dicsőíti

A WANA mozaikszó magyarul annyit jelent: nem vagyunk egyedül. Az önkéntes mozgalom feladatának tekinti, hogy Isten dicsőítése révén, az Ő szava által felemeljék azokat, akik szükséget szenvednek. Ezért aztán mindent megtesznek, hogy zenei szolgálatuk minél szebb és igényesebb lehessen. Új, saját komponálású énekeik üzenete a hittel járt élet értékeit jeleníti meg.

A zenei mozgalom tagjai hittel vallják, hogy Jézus Krisztus, aki Úr mindenek felett, meghalt és feltámadt minden emberért.

Az angol szavakból összeálló név is erősíti a dicsőítés szellemi harcának üzenetét: WANA, azaz We Are Not Alone. Küldetésük alapigéjének tekinthető: „Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?” (Róm 8,31).

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, vallásos könnyűzenei pályázat révén beszerzett hangszereiket a csapattagok azonnal munkába állították a dicsőítő szolgálat során. Sőt, kijelentették – hangszereiket kizárólag az Úrnak tartják fenn, a dicsőítésen kívül másra nem használják majd. 

Baranyi Barnabás, a WANA Mozgalom alapítójának szívből jövő, Isten iránti tiszta lelkesedésből született dalai segítséget jelenthetnek mindazok számára, akik élő kapcsolat és közösség után vágyakoznak. Az együttes zenés imaalkalmai mindennapjaink aktuális eseményeihez igazodnak; mostanában különös figyelmet fordítanak a koronavírus-járvány leküzdésében segédkező orvosokra, egészségügyi dolgozókra, illetve a betegekre. Imádkoznak az ország gazdasági stabilitásáért, az operatív törzs tagjaiért és a járványügyi szakemberekért is.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Nem elég, ha kedves az ének: Istennek (is) csak igényeset adhatunk

Egyre többen akarják gitárral dicsőíteni Istent

Iratkozzon fel hírlevelünkre