Diósd sem kér a gyerekek átneveléséből

A Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezetének kezdeményezését követően a polgármester hangsúlyozta: eddig sem vásároltak a könyvből, és a gyerekek ezután sem fognak találkozni a település intézményeiben a hírhedt kiadvánnyal - tette közzé a hírt dr. Aradszki András országgyűlési képviselő.

A KDNP diósdi szervezetének elnöke csütörtök reggel fordult Spéth Géza polgármesterhez. Eőry Zsolt azt kérte a településvezetőtől, hogy az országszerte hírhedtté vált Meseország mindenkié című kiadványt (amelyet Soros György anyagi támogatásával a Labrisz Leszbikus Egyesület jelentetett meg) ne engedje be az önkormányzat által felügyelt oktatási intézményekbe.

Ismeretes: a kötet nyílt LMBTQ-propagandát tartalmaz, célja pedig, hogy a legkisebbek, az óvodások és általános iskolások körében fejtsen ki átnevelő hatást. A kiadványhoz úgynevezett pedagógiai programot is írtak (ezt egy másik, szintén Soros által támogatott szervezet követte el), a leszbikus egyesület pedig komoly kampányba kezdett a liberális médiában. 

Konzervatív értékvédők folyamatosan hangsúlyozzák a kötet ártalmait, számos szakember jelentette ki, hogy kisgyermekek számára kifejezetten káros a könyvben bemutatott identitásprobléma. A CitizenGO által kezdeményezett petíciót, amely a forgalmazóktól kéri a könyv eltávolítását a polcokról, közel 90 ezer aláíró támogatta mostanáig.

Diósd polgármestere pénteken fogalmazta meg válaszát, melyben az intézményvezetőkkel történt egyeztetést követően hangsúlyozta:

az önkormányzat által fenntartott intézményekben eddig sem vásároltak és ezután sem fognak a nevezett könyvből.

Diósd ezzel Csepel és Mezőkövesd pozitív példáját követi.

 

Vasárnap.hu

 

Kapcsolódó írásunk:

Petíció indult az LMBTQ-mesekönyv árusítása ellen

Iratkozzon fel hírlevelünkre