Nemzeti Pedagógus Kar: Nem támogatjuk az LMBTQ+ mesekönyvön alapuló oktatási anyag tanmenetbe való beépítését

A Labrisz Leszbikus Egyesület Facebook-oldalán tett közzé egy posztot, amelyben a 25 éves fordulójukat „ünneplik”. Ezen alkalomból számos pontot felsoroltak, ahol véleményük szerint sikerült eredményeket elérniük, köztük az oktatás területén is.

Sikerként titulálták többek között „a Meseország mindenkié mesekönyvhöz kifejlesztett oktatási anyagot, amelynek célja, hogy a pedagógusok mesék segítségével tudjanak feldolgozni emberi jogi témákat az iskolában”. 

Korábban már hirdették az iskolai tanrendbe illeszthető Meseország mindenkié LMBTQ+ mesekönyvön alapuló pedagógiai módszertanukat korosztályokra lebontva, amelynek külön honlapot is szenteltek.

Mégis törvénysértésre buzdítaná a tanárokat a Labrisz Leszbikus Egyesület?

A gyermekvédelmi törvény értelmében „tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.”

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy „a Köztestület tagjai a nevelő-oktató munkájuk során nem találkoztak ilyen jellegű tartalmakkal” az oktatási intézményekben, valamint

„annak tanmenetbe való beépítését nem támogatják”.

Ifj. Lomnici Zoltán: A homoszexualitás és nemváltás népszerűsítése, valamint megjelenítése is tilos kiskorúak számára

A címlapképen Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke beszédet mond a pedagógusok bérfejlesztését célzó, uniós támogatással megvalósuló projekt nyitórendezvényén a Belügyminisztériumban 2024. március 19-én. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre