Ejha! Érzékenyedjetek, gyerekek! – mondta Soros

Az Ejha! elnevezésű, Soros György által támogatott szervezet munkafüzetet készített az országos botrányt kavaró, Meseország mindenkié című, alsó tagozatos iskolásoknak szánt könyvhöz – közli a Magyar Nemzet.

A nyílt társadalom eszméjét hirdető Ejha! – Emberi jogi nevelők hálózata foglalkozásterveket készített a Meseország mindenkié című, országos botrányt kiváltó könyvhöz, amelyben a kisiskolás célközönség olyan – rendkívül égető – kérdésekkel foglalkozhat, mint például: hogyan fogadta volna (visszafogadta volna-e) a közösség a mesehőst, ha férfiból nővé változik?

„A foglalkozásterv a 13. oldalon a gyermekek érzékenyítéséhez az alapvető emberi jogokat is felhasználja, manipulatív célból. Az oldalon felbukkan egy részlet a Soros Alapítvány 1995-ben kiadott Emberi jogok egyetemes nyilatkozata gyerekeknek című könyvéből, amelyben felsorolják, kiknek vannak azonos jogai” – írja a Magyar Nemzet.

A munkafüzet egyébként konstruktív vitára biztatná a gyerekeket, nem kevéssé manipulatív módon olyan kérdések bevetésével, mint például: „Miért várják el tőlünk, hogy a fiúk csak fiús dolgokat, a lányok csak lányos dolgokat csináljanak?”

Az Ejha! korábban érzékenyítő tréningeket is tartott a 11-13 éves korosztály számára, többek közt a diszkriminációról, a rasszizmusról, a gyűlöletbeszédről, valamint a menekültekről.

Az Ejha!-n kívül az Emberség Erejével Alapítvány is végzett érzékenyítéseket a budapesti ifjúsági központban. Érdemes megjegyezni, hogy Nyirati András alapítványa félmillió dollárt kapott céljaira Soros Györgytől. 

 

Kapcsolódó írásunk:

Micsoda meglepetés: Soros György alapítványa pénzelte az LMBTQ-mesekönyv kiadását

Kiemelt képünk forrása: Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre