Micsoda meglepetés: Soros György alapítványa pénzelte az LMBTQ-mesekönyv kiadását

Körlevélben ismerte el a kiadó, hogy Soros György alapítványa finanszírozta az első magyar nyelvű LMBTQ-mesekönyv kiadását.

Amint azt a Vasárnap.hu is megírta: a napokban megjelent az első magyar LMBTQ-mesekönyv, amely a gyermekek gondolkodásának átformálása érdekében Hamupipőke karakterét saját neméhez vonzódó szereplőként ábrázolja. 

A kötetet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesület most egy, a projektet vezető Rédai Dóri által jegyzett körlevélben ismerte el, hogy a kiadványt (amelyet ráadásul ingyen terveznek eljuttatni számos intézménynek) valójában Soros György hírhedt szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítvány finanszírozta. A szerkesztőségünk birtokába került levélben OSF Grassroots néven utalnak a szervezetre, amelyben az OSF az angol Open Society Fundation megjelölése. 

A projektvezető mindezt természetesen „örömmel és büszkén” jelentette.

A mesekönyv megjelenését követően a CitizenGO indított nagy erejű petíciót, amelyben arra kérik a Pagony Könyvesboltot és a többi árusítóhelyet (Líra.hu, Írók Boltja, Massolit Könyvesbolt), hogy

a gyermekek fejlődésének biztonságát és védelmét szem előtt tartva vegyék le kínálatukból az LMBTQ-propaganda-mesekönyvet.

Schittl Eszter kampányigazgató szerint a gyermekek egészséges fejlődésének biztosítása fontosabb a divatossá váló, majd letűnő politikai-szexuális ideológiáknál. Mint lapunknak nyilatkozva fogalmazott, a kicsinyek biztonsága mindannyiunk ügye, ezért arra kér minden illetékest, hogy hagyják békén őket a nekik nem való LMBTQ-tartalmakkal. 

A petíciót péntek délig több mint 30 ezer ember írta alá. 

Amint azt csütörtök este a Vasárnap.hu hírül adta, a petíció indítását követően brutálisan megfenyegették Schittl Eszter kampányigazgatót. Lapunknak ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „azt mondják, hogy mi vagyunk az elnyomók, a nácik, a gyűlölködők, miközben éppen az ő közösségükből érkeznek ilyen jellegű fenyegetések”. Hozzátette: 

– A náci jelzőt már többször megkaptam, jött fizikai fenyegetés is. Ha nagyobb hangot kap egy kampányunk, sajnos ez vele jár. Éppen ezért fontos most megszólalnunk, amikor még lehet, és nem vesz mindent irányítása alá a relativizmus diktatúrája.

Lapunk főszerkesztője péntek reggel felhívással fordult közéleti szereplőkhöz és minden jóérzésű emberhez, azt kérve, közösen fejezzük ki együttérzésünket és támogatásunkat Schittl Eszterrel és jelentsük ki: megengedhetetlen, hogy Magyarországon bárkit véleménye kifejezése miatt fizikai épségében fenyegessenek meg. 

Vasárnap.hu

A témában olvasásra ajánljuk:

Brutálisan megfenyegették az LMBTQ-mesekönyvek ellen petíciót indító gyermekvédő aktivistát

Kiállunk a megfenyegetett Schittl Eszter mellett

Kiemelt képünkön Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet elindításának alkalmából rendezett berlini sajtóértekezleten 2017. június 8-án. Fotó: MTI/AP/Ferdinand Ostrop.

Iratkozzon fel hírlevelünkre