Petíció indult az LMBTQ-mesekönyv árusítása ellen

A szülők és a pedagógusok álláspontja világos: politikai és szexuális ideológiai tartalmak nem valók a gyerekeknek – hívta fel a figyelmet Schittl Eszter, a CitizenGO magyarországi kampányigazgatója. A szervezet azért indított petíciót, hogy a homoszexualitás gyermekkorban történő elfogadását szolgáló, transzneműeket reklámozó mesekönyv tűnjön el a jól ismert könyvesboltok polcairól.

Mint arról mi is beszámoltunk, megjelent az első LMBTQ-mesekönyv a Labrisz Leszbikus Egyesület propagálásával, amelyben kilenc szerző ismert meséket kifacsarva meleg, leszbikus, transznemű, roma, örökbe fogadott, hallássérült és idős hősöket ábrázol. Természetesen nem a fogyatékkal élőkkel, a romákkal vagy az idősekkel van gondunk, hanem azzal, hogy a megállíthatatlannak tűnő LMBTQ-lobbi már a mesék világába is begyűrűzik, és azt akarja, hogy gyermekeink egy olyan világban nőjenek fel, ahol a homoszexualitás és a transzneműség a normalitás kategóriájába tartozik.

Schittl Eszter, a CitizenGO magyarországi kampányigazgatója arra hívja fel a figyelmet, hogy a szülők és a pedagógusok álláspontja világos:

politikai és szexuális ideológiai tartalmak nem valók a gyerekeknek.

A Meseország mindenkié című könyv előszava szerint „óvodai és iskolai foglalkozástervek” is készültek a mesékhez. „Ebből egyértelművé vált, hogy a könyvet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesület a legkisebbeknek szánja a könyvét. A kötetben mindeközben a transzgender „nemváltásokat” megjelenítő mesék mellett homoszexuális „esküvőt” és „házasságot” bemutató történetek is helyet kaptak” – nehezményezi a kampányigazgató.

Schittl Eszter rámutat: a könyv jól ismert klasszikus mesék átiratait tartalmazza, emellett a borítója és a grafikája hagyományosnak mondható, így a gyanútlan szülők vagy pedagógusok anélkül is megvehetik az LMBTQ-propagandával fűszerezett gyerekkönyvet, hogy tudnák, mit tartanak a kezükben. Főleg, hogy az egyik legnagyobb hazai gyerekkönyvesbolt, a Pagony Könyvesbolt is árulja a kötetet.

A CitizenGo petíciójában ezért arra kéri a Pagony Könyvesboltot és a többi árusítóhelyet (Líra.hu, Írók Boltja, Massolit Könyvesbolt), hogy a gyermekek fejlődésének biztonságát és védelmét szem előtt tartva

vegyék le kínálatukból az LMBTQ-propaganda-mesekönyvet.

Schittl Eszter szerint a gyermekek egészséges fejlődésének biztosítása fontosabb a divatossá váló, majd letűnő politikai-szexuális ideológiáknál. Mint fogalmaz, a kicsinyek biztonsága mindannyiunk ügye, ezért arra kér minden illetékest, hogy hagyják békén őket a nekik nem való LMBTQ-tartalmakkal.

 

A petíciót itt írhatja alá!

Megjelent az első LMBTQ-mesekönyv

Micsoda meglepetés: Soros György alapítványa pénzelte az LMBTQ-mesekönyv kiadását

(Kiemelt képünk forrása: archív/MTI/EPA/Porter Binks)

Iratkozzon fel hírlevelünkre