Mezőkövesd is kitiltotta az LMBTQ-mesekönyvet

Polgármesteri határozattal Mezőkövesd városa is kitiltotta területéről az első magyar LMBTQ-mesekönyvet - olvasható a város hivatalos Facebook-oldalán.

„Mezőkövesd város polgármestereként és mint fenntartó ezúton megtiltom, hogy a Meseország mindenkié című mesekönyvet, vagy annak bármilyen formájú kivonatát a Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde valamennyi csoportjában a köznevelésben dolgozó pedagógusok, illetve bárki használják, annak szövegéből bármilyen formában idézzenek” – olvasható a dr. Fekete Zoltán polgármester által kiadott határozatban. 

A városvezető hangsúlyozza: az utasítás célja a fejlődésben lévő gyermekek védelme. 

Emlékezetes: a Labrisz Leszbikus Egyesület által a közelmúltban kiadott érzékenyítő mesekönyv hatalmas felháborodást váltott ki országszerte. A könyv terjesztése ellen közel százezer aláírást gyűjtött össze a CitizenGO, a kiadvány károkozása miatt több jobboldali politikus is szót emelt: Dúró Dóra sajtótájékoztatóján ledarálta a könyv egy példányát, Rétvári Bence pedig parlamenti felszólalásában mutatott rá az LMBTQ-lobbi támadásának veszélyeire. 

Schittl Esztert, a CitizenGO magyarországi kampányigazgatóját brutálisan megfenyegették konzervatív véleménynyilvánítása miatt, védelmében a Vasárnap.hu indított mozgalmat. 

A települések közül elsőként Csepel tiltotta meg területén a propagandakötet közintézményben történő használatát, a XXI. kerület példájához most Mezőkövesd városa is csatlakozott.

 

Vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre