Kormányellenes gender propaganda vagy egy mesekönyv pedagógiai stratégiákkal gazdagított honlapja?

A több kritikát kapott Meseország mindenkié LMBTQ+ mesekönyv immár honlapot is kapott, amelyen a könyv bemutatásán túl korosztályokra lebontott iskolai foglalkozástervek és digitális játékok is megtalálhatók.

A honlap szerint „a könyv az LMBTQ+ embereket diszkrimináló kormányzati intézkedésekkel szembeni ellenállás és aktivizmus csatornájává és kifejezőjévé vált”. 

A könyv honlapján híres színészek olvasnak fel meserészleteket, amelyek YouTube-on is elérhetők, továbbá a honlapon

pedagógusok számára elérhető olyan, a mesékkel kapcsolatos foglalkozástervek, amelyek korosztály és osztály szerint kerültek lebontásra.

Ezek a tanároknak szóló stratégiák az egész osztály számára elvégzendő feladatokat tartalmaz, amely a leírások szerint beépíthető irodalom, osztályfőnöki vagy akár etika, erkölcstan órára is, tehát

az iskolai oktatás keretein belül elvégezhető gyakorlatokat tartalmaz.

A tematikák mind valamely Meseország mindenkié meserésztelein alapulnak.

A mesékre és korosztályokra bontott iskolai foglalkozások tartalmaznak olyan elemeket is, mint „hőmérő módszer néhány mondattal” vagy a nemek közötti sztereotípiákról való helyes gondolkodás.

A középiskolásoknak szóló edukációban pedig akad olyan foglalkozás, amely keretein belül közéleti témák is megvitatandók, ezek hivatkozási alapja főként kormányellenes cikkek, kifejezetten a gyermekvállalás és családalapítás terén.

Forrás: meseorszagmindenkie.hu

A címlapképen Meseország mindenkié című könyv. Fotó: Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre