Az LMBTQ-ideológia nagykövetségei

Désirée Bonis holland nagykövet kinevezése óta többször foglalt már állást a szexuális kisebbségek védelme mellett, így érthetően a Holland Királyság magyarországi nagykövetsége is gyakran támogatja a hazai LMBTQ-közösségeket és civil szervezeteiket.

A múlt szombati pécsi melegfelvonuláson, amelyet idén harmadik alkalommal rendeztek meg, a Holland Királyság mellett az amerikai és az Egyesült Királyság nagykövete is az első sorban vonult.

Désirée Bonis idén a résztvevőkhöz is szólt, de korábban a Sziget Fesztivál LMBTQ-sátránál, a Magic Mirrornál is mondott beszédet, ahol akörül az amszterdami szivárványos ruha körül gyűltek össze, amely a homoszexualitást korlátozó országok zászlóiból áll össze. 

A diplomata korábban úgy nyilatkozott, hogy számára kiemelten fontos az LMBTQ-közösséghez tartozó személyek emberi jogai­nak védelme és élesen támadta a gyermekvédelmi törvényt, továbbá aggodalmát fejezte ki a jogállamiság és a szabad média helyzete, valamint az igazságszolgáltatás függetlensége miatt is. 

A nagykövetség egyébként évek óta segíti a Labrisz Leszbikus Egyesület projektjeit, valamint kapcsolatba lépett a Transvanilla nevű transznemű szervezettel is, akik a nyár folyamán a nagykövetség rezidenciáján ismertették helyzetüket.

A Holland Nagykövetség partneri kapcsolatot ápol még a Társaság a Szabadságjogokért szervezettel, így az általuk alapított Szabad-díj egyik nyertesét, Pankotai Lilit is. Támogatásuknak köszönhetően idén ősszel egy hétvégét társaival Amszterdamban tölthet, ahol szakmai mentorálásra lesz lehetőség.

Forrás: magyarnemzet.hu

A címlapkép forrása: Facebook/Embassy of the Netherlands in Hungary

Iratkozzon fel hírlevelünkre