Feleségek helyett jönnek a mesterséges intelligencia barátnők!?

A magány csendes járványára figyelmeztetett Liberty Vittert, a Washington Egyetem adattudományi professzora. A mesterséges intelligencia (MI) által „tökéletesített” virtuális barátnők iránt ugyanis ugrásszerűen érdeklődni kezdtek a fiatal férfiak. Ez már nem a felfújható gumibabák korszaka, hanem annál sokkal veszélyesebb.

Ha arra gondolunk, hogy a női „szingliség” divatjából hogyan és milyen viharos gyorsasággal lett trend – amely pillanatokon belül sajnos hozzánk is eljutott – az MI barátnők „használata” előbb-utóbb ide is el fog érni. Az MI barátnők a felnövekvő férfi generációt tehetik tönkre – állítja a professzor. Ezeknek az ember formájú babáknak az elődei még csak egyfajta robotok voltak amelyek előre beprogramozott kérdésekre válaszoltak.

Az MI alkalmazásával a babák egyre inkább „szeretőkké” válnak.

Különböző alkalmazásokkal, a kívánság szerinti méretre és személyiségtípusra (!!) elkészített MI barátnőkkel már beszélgetni is lehet, az őket megrendelő férfiak kiélhetik velük bármilyen szexuális fantáziájukat, miközben a “barátnők” a mesterséges intelligencia révén fokozatosan megtanulják, hogy a férfiaknak pontosan mire van igényük.

Az egyik amerikai influenszer létrehozta a saját alakjának az MI klónját és azzal egy hét alatt ezer fizetős felhasználót szerzett. Kiszámolta, hogy ha minden jól megy, havonta akár 5 millió dollárt is kereshet.

A professzor ekképp magyarázta a mesterséges intelligenciával felturbózott barátnők (vagy „szeretők”) iránti robbanásszerű keresletet.

„A fiatal férfiak több mint 30 százaléka egyedülálló és minden ötödik férfi arról számol be, hogy egyetlen közeli barátja sincs. Ez a szám az elmúlt 30 évben megnégyszereződött.”

„A barátokkal való kapcsolattartás havi 20 órával csökkent a COVID járvány alatt, és még mindig csökken. Ezek a fiatal férfiak tehát magányosak, és ennek valós következményei vannak. Ezért az MI barátnőket választják a valódi nők helyett, ami azt is jelenti, hogy nincs kapcsolatuk valódi nőkkel, nem veszik őket feleségül, akik nem szülnek és nevelnek velük együtt gyermekeket.”

Pedig Amerikának égető szüksége van arra, hogy az emberek több gyermeket vállaljanak, de minden jel arra mutat, hogy kevesebb kapcsolat, kevesebb házasság és kevesebb baba születik

– tette hozzá Liberty Vittert, majd így folytatta:

Az egy nőre jutó gyermekek száma több mint 15 százalékkal csökkent az elmúlt 50 évben.

Ez azt jelenti, hogy Amerikában nem lesz elég munkaerő. Az MI barátnők lehetővé teszik a magányos férfiak generációja számára, hogy magányosak és gyermektelenek maradjanak, ami kevesebb mint egy évtizeden belül pusztító hatással lesz az Egyesült Államok gazdaságára.

A címlapkép illusztráció. Fotó forrása: Freepik

Iratkozzon fel hírlevelünkre