Demeter Szilárd: A gyerekek elfogadó képessége nem szorul érzékenyítésre

Petőfi-sorozat jelent meg a bicentenáriumra

2010 óta, amióta „diktatúrában élünk” Magyarországon, egyetlen egy könyvet nem tiltottak be – mondta Demeter Szilárd a Mandinernek. A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója kifejtette, egyre inkább csökken a nyomtatott könyvek népszerűsége, amely veszélyeket is rejt magában

Azzal kapcsolatosan, hogy a könyvesboltokban a gyermekvédelmi törvény miatt kötelező feltüntetni az LMBTQ-tartalmú kiadványokat a gyermek és ifjúsági részlegen, Demeter Szilárd elmondta: egyetért azzal, hogy alsós gyerekeket nem kell arról felvilágosítani, milyen szexuális szokások léteznek, életkorukból fakadóan nem értik a problémát.

A gyerekek elfogadó képessége nem szorul érzékenyítésre

– mondta a PIM főigazgatója, hozzátéve, szerinte a gyerekek alapból elfogadják a másságot, mert ők nem azonos nemű párokat látnak, hanem két embert, akik szeretik egymást. 

Az irodalom jövőjével kapcsolatban aggodalmát fejezte ki: egyre inkább csökken a nyomtatott könyvek népszerűsége, amely veszélyeket is rejt magában, hiszen így gyengül problémamegoldó, illetve problémafelismerő képességünk – fogalmazott Demeter Szilárd.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA lehet meghallgatni. 

A címlapképen Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója, a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 és a Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiuma vezetője köszöntőt mond a költő teljes munkásságát magába foglaló Petőfi-sorozat sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatóján az A38 Hajón 2022. június 7-én. 
MTI/Szigetváry Zsolt 

Iratkozzon fel hírlevelünkre