Nyilvánosságra hozzák a titkos jelentést a migrációról

Kocsis Máté kezdeményezte a nemzetbiztonság mai ülésén a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló titkosszolgálati jelentés feloldását. A Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán jelezte, az indítványt a bizottság támogatta, így a jelentést a közvélemény is megismerheti hamarosan.

Magyarország déli határainál egyre világosabban látszik, hogy a felelőtlen brüsszeli migrációs politika miként növeli a terrorveszélyt, és milyen kockázatot jelent a fegyverek egyre nagyobb arányú megjelenése a térségben. Mára rendszeressé váltak az erőszakos, fegyveres támadások, melyek már a határvédők biztonságát is veszélyeztetik

– ismertette a frakcióvezető.

Minden eszközzel fel fogunk lépni a terrorizmus ellen!

– szögezte le Kocsis Máté.

Egyre komolyabbak az összetűzések a déli határnál

Mint a Vasárnap.hu is beszámolt róla, péntek hajnalban a déli határ túloldalán található Horgoson órákon át lövöldöztek a migránsok. A szerb rendőrség közlése szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült a migránsbandák közötti lövöldözésben.

Az incidens után a nagykikindai rendőrség az akcióban hat külföldi állampolgárt vett őrizetbe fegyver és robbanóanyag illegális előállításának, birtoklásának, viselésének és kereskedelembe hozatalának bűncselekményének vádjával. 

A horgosiak kálváriája már 2015 óta tart, rendszeresek az atrocitások. Most megint félnek, azt tanácsolták nekik, hogy zárkózzanak be, aki teheti ne menjen ki a faluból.

A címlapképen a Magyar Honvédség katonái határőrizeti feladatot látnak el Röszkénél 2019. június 1-jén.
MTI/Rosta Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre