Semjén Zsolt – Száz évig hátrány volt, hogy valaki magyar, végre legyen előny!

Magyarország miniszterelnök-helyettese, Semjén Zsolt a közmédia Kárpát Expressz című műsorában beszélt trianon 100. évfordulójáról, a békediktátum következményeiről, valamint a jelenlegi nemzetpolitikai helyzetről.

Az interjú kezdetén Semjén Zsolt úgy fogalmazott: „Trianon seb, Trianon egy magyar stigma, Trianon küldetés.”

A nemzet- és egyházpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes égbekiáltó igazságtalanságnak, vérlázító történetnek nevezte a trianoni békediktátumot. „Trianonnak az alapérzülete a gyász, de ott van mellette a nemzeti büszkeség, hogy megmaradtunk” – fogalmazott Semjén, majd hozzátette:

„nem sok ország és nem sok nemzet élte volna túl azt a csonkítást, ami Trianonban történt.”

Küldetésünkről szólva a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke úgy fogalmazott: meg kell haladnunk Trianont. Ezt egy erős és öntudatos Magyarország építésével érhetjük el. Kiemelte a Kárpát-medence magyar vidékeire eljuttatott – a helyi és a magyar gazdaság számára egyaránt előnyös – támogatások fontosságát.

Közjogi értelemben a nemzetet a kedvezményes honosítások már egyesítették is.

„A legfőbb megtartó erőnk, hogy érdemes és büszkeség magyarnak lenni!”

Az örök magyar tanulság szerint „a külső ellenségeinket még kezeljük, ha a belső ellenségeinket valahogy féken tudjuk tartani.” 

A koronavírus következtében is megmutatkozott, hogy a magyar közösség egy erős, összetartó nemzetet képez.

Összességében transzcendens cél, hogy a magyar nemzet fennmaradjon – fogalmazott Semjén Zsolt. 

Hozzátette: „ha elveszik az erdélyi vagy kárpátaljai, vagy bármely külhoni magyarság, akkor az egyetemes magyarság csonkul meg. Ezért a magyar államnak alkotmányos küldetése a külhoni magyarságról való gondoskodás.”

A teljes interjú alább megtekinthető:

Kiemelt képünk forrása a YouTube, a Kárpát Expressz csatornája.