Krém – a vasarnap.hu legolvasottabb cikkei (9. hét)

Ismét eltelt egy hét, így hát számba vesszük, melyek voltak a vasarnap.hu legnépszerűbb, legtöbbet olvasott írásai a legutóbbi hét napon.

A vasarnap.hu olvasottsági toplistáját a héten a Mel Gibson készülő filmjéről írt cikkünk vezette. Hogy valóban nagy film lesz-e színész-rendező új alkotása, azt nem tudjuk, de annyi bizonyos, hogy az emberiség legsarkalatosabb eseményét állítja majd újra az érdeklődés középpontjába, ennél pedig fontosabb nem is történhetne velünk ezekben az XXI. század eleji is-is-vagy-vagy időkben.

Úgy tűnik, olvasóink is szeretik, hogy ma már nemcsak a tudomány, a művészet, a sport történetébe írta, írja be Magyarország a nevét, de a gasztronómiai világversenyeken is egyre több sikert érünk el. A legnépszerűbb cikkeink között is dobogós helyet ért el a Louisianai The World HotSauce Awardson a világ legjobb chiliszószát készítő nagymarosi Gabkó sikeréről beszámoló írásunk.

Láthatóan olvasóink között a keresztény könnyűzene rajongói is szép számmal jelen vannak. Legalábbis erre következtetünk a Szikra-díj átadásáról szóló cikkünk és a Mező Misivel készült interjú magas kattintás-számából.

A vasarnap.hu látogatói sem tudták elfogadni, hogy Andy Vajnáról az Oscar-díjak átadóünnepségén elfelejtettek megemlékezni. Sokakat érdekelt, mi állhat a jelenség hátterében. A lehetséges okokat a Részrehajlás az Oscar-gálán, avagy miért nem emlékeztek meg Andy Vajnáról című írásunkban tártuk olvasóink elé.

Az elmúlt héten a vasarnap.hu legolvasottabb cikkeinek sorába tartozott a Harrach Péterrel készített interjú is. A beszélgetés fő témája a hiszékeny emberek pénztárcáját megcsapoló ágazattal szembeni KDNP-s hadüzenet volt.

Továbbra is nagy érdeklődés kísérte azt az  írásunkat, amelyben arról számoltunk be, Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában milyen érveket sorakoztatott fel a közelmúltban indított plakátkampány mellett. A kormányfő szerint az európai elit elszokott attól, hogy szabad őket bírálni. A miniszterelnök egyebek közt hangsúlyozta: az európai intézmények vezetői viselik a felelősséget azért, hogy az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, és közben migránsok milliói jöttek be az unióba.

Arra a felvetésre, hogy az Európai Néppárt rendkívüli frakcióülést tart a plakátkampány miatt, Orbán Viktor úgy reagált: „remek, ez nagyon helyes, akkor legalább megbeszélhetjük, mi az a hét pont, amit mi valóságosnak gondolunk, ők pedig vitatnak. (…) Hajrá, készen állunk”.

Előkelő helyen szerepelt a Plakát, plakát, mondd meg nékem, ki a leghazugabb e vidéken? címmel megjelentett írásunk is, amiben a szerző közelebbről is megvizsgálta a Momentum Mozgalom „Valóság”-kampányát.

V. Németh Zsolt hungarikumokért felelős miniszteri biztossal készült, „A feleségemnél én legyek az első, bármi másban a második helyet is elfogadom” címmel közzétett interjú továbbra is a legnépszerűbb cikkek sorában van. A politikus nemcsak pályájáról mesélt újságírónknak, de Vas megyéről, Budapestről és Magyarország jövőjéről is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre