Plakát, plakát, mondd meg nékem, ki a leghazugabb e vidéken?

A Momentum Mozgalom „Valóság-kampányt" tervez indítani a kormány hétfőn publikált, Soros Györgyről és Junckerről szóló plakátjaira reagálva. A Momentum kampánya szerint sem a migráció, sem Soros György nem jelent veszélyt az országra nézve.

A múlt héten a Momentum Mozgalom az alábbi közleményt adta ki, amelyben a kormány plakátjaival szemben fellépve egyfajta ellenkampányt hirdetett meg.  

A Momentum azt állítja önmagáról, hogy ők „a valódi problémákról” akarnak beszélni.  Mindez viszont azért tűnik hamisnak, mert a Momentum állítása szerint az országra

nem a migráció, vagy Soros György” jelent veszélyt.

Ezt a gondolatmenetet folytatva, ha – egy párhuzamos univerzumban – ők kerülnének kormányra, akkor simán ellephetnék az országot a bevándorlók tömegei. 

De ha már itt tartunk, akkor hasonlítsuk össze a kormány és Momentum plakátjait a felvetett problémák és az azokra kínált megoldások szempontjából is. A Momentum tervezett plakátja valós problémákat sorol fel – úgymint az orvoshiány, tanárhiány, elvándorlás –, azonban ezekre vonatkozóan nem helyez kilátásba semmiféle használható megoldást. Ezzel szemben a kormány plakátkampányának üzenete egyértelmű: a legkomolyabb problémát a migráció jelenti, a megoldást pedig a bevándorláspárti erők visszaszorítása hozza magával.

Elég furcsa megoldásnak tűnik az is, hogy a momentumosok „az egész országot ellepő propagandplakátokkal” szembeni elégedetlenségre hivatkozva akarnak ehhez hasonló plakátokat elhelyezni az országban.

A Momentum Mozgalom közleményében szerepeltetett plakátkampány fotó

A Momentumos plakát látványtervének alapjául szolgáló, fent látható háttér egyébként – a Google képkereső szolgáltatásának találata szerint – a freepik.com braziliai archivumából származik. Ki tudja, az is lehet, hogy nem itthonról irányítják a Momentumos kampányt…? Vagy csak nem tudják, hogy néz ki egy magyar villamosmegálló.

Az már csak hab a tortán, hogy a párt szimpatizánsai nemrég tették közzé azokat a fotókat a facebookon, ahol épp a kormány plakátjait ragasztgatják le a saját szövegükkel.

Iratkozzon fel hírlevelünkre