Ilyet focipályán még biztosan nem látott

Csaknem 25 éve nézek focimeccseket, sőt játszottam is jó pár évig, de ilyet még nem láttam. És ezzel valószínűleg nem csak én vagyok így.

A fél világ hitetlenkedve állt Kepa Arrizabalaga mutatványa után, előtt, alatt. Sokat látott edzők és játékosok is teszik fel azóta sorra a kérdést:

Ilyen játékosnak lehet-e helye ezután profi focicsapatban? Vagy akár amatőrben?

Biztosan van néhány megyei csapat, amely ezután is tárt karokkal várná a minden bizonnyal – az eset után is – a világ élvonalába tartozó baszk kapust.

Bár ez esetben csak a tehetség lehet a fokmérő. Ami nem elég. Hogy miért? A sokat kritizált Paolo Di Canio példájából kiindulva gondoljuk át a szombaton látottakat:

Di Canio gólhelyzetben fogta meg a labdát, mert az ellenfél kapusa lesérült. Ezzel szemben a világ legdrágább kapusa, a 71,6 millió fontért megvásárolt Arrizabalaga nem volt hajlandó lemenni csereként a pályáról, még edzője, Maurizio Sarri és másodedzője, a Chelsea-legenda Gianfranco Zola percekig tartó kérlelése ellenére sem – megalázva ezzel a saját csapatát.

Az eset egyébként az Angol Ligakupa (EFL Cup) döntőjében történt, amelyet Chelsea ellen a Manchester City nyert tizenegyesekkel 3-4-re.

(Forrás: 444.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre