Megújult a szombathelyi püspöki palota dísztermének déli oldalfala

Tarr György és Pintér Attila restaurátorok munkája nyomán a déli fal is megújult a szombathelyi püspöki palota dísztermében.

Tavaly október óta dolgoztak a szakemberek azon, hogy visszanyerje régi szépségét  a terem ezen oldala. Az esőzés és egyéb vizesedés okozta károkat, korábbi művészi beavatkozások hibáit javították, elpusztult részleteket rekonstruáltak, és az eredeti színeket is visszaállították.

Pintér Attila munkája nyomán megújult az ókori Savaria alapítását bemutató falkép, így mind a négy Szombathely ókori történelméhez köthető kép visszanyerte eredeti szépségét.

A tervek szerint a keleti oldal felújításával a nyárra, a termet festő művész Franz Anton Maulbertsch születésének 300. évfordulójára befejeződik a díszterem több éven át tartó helyreállítása. Forrás: Facebook/Szombathelyi Egyházmegye

A tervek szerint a keleti oldal felújításával a nyárra, a termet festő művész Franz Anton Maulbertsch születésének 300. évfordulójára befejeződik a díszterem több éven át tartó helyreállítása.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Címlapkép: megújult a szombathelyi püspöki palota dísztermének déli oldalfala. Forrás: Facebook/Szombathelyi Egyházmegye

Iratkozzon fel hírlevelünkre