Latorcai Csaba a Momentumnak: Ne akarják ismételten megtéveszteni a magyar embereket!

Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár Fekete-Győr András, momentumos képviselő szóbeli kérdésére reagált a parlament keddi ülésén.

Felszólalásában hangsúlyozta, hogy a magyar kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy minél hamarabb megérkezzenek az uniós források Magyarországra. A momentumos képviselő figyelmét felhívta arra is, hogy éppen a párttársa, Cseh Katalin az, aki európai parlamenti képviselőként, minden lehetséges eszközzel akadályozza a pénzek megérkezését.

A kereszténydemokrata politikus válaszában kifejtette:  

„Ön nem először áll vitában a valósággal. Most éppen egy súlyos tévedésektől hemzsegő cikkre alapozta a kérdését. Először is szeretném leszögezni, hogy Navracsics miniszter úr soha nem mondta azt, hogy a források 2022-ben megérkeznek Magyarországra!

Ne akarják ismételten megtéveszteni a magyar embereket!

Navracsics miniszter úr úgy fogalmazott, és fogalmaz következetesen, hogy ha rajta múlna, már rendelkezésre állnának ezek a pénzek!

Miniszter úr vezetésével azon dolgozunk, hogy ezek a pénzek megérkezzenek és a magyar embereken, magyar vállalkozások támogatásán keresztül Magyarország további sikeres fejlődését szolgálják!

Ha számon kérni való van, az éppen az Önök viselkedése, hiszen az Ön párttársa, Cseh Katalin – akinek családi cége a korrupció bűzében kering – az európai parlamenti képviselővé választása óta azzal zsarolja a magyar embereket, idézem: »Ha Orbán Viktor marad kormányon, akkor a magyar emberek és a magyar gazdaság nem fog tudni hozzájutni az őket megillető forráshoz.«

És milyen érdekes, pont Cseh Katalin kísérte a hazánkba látogató európai parlamenti költségvetési ellenőrző bizottságot! Nem is meglepő tehát, hogy ténykedésének eredményeképpen Daniel Freund azt nyilatkozta, hogy további nyomásgyakorlásra van szükség az uniós pénzek visszatartása érdekében.

Képviselő Úr! Úgy tűnik, hogy az iménti felszólalásában, és a való életben is egyaránt – hát némi tévedéseket tudnak felsorakoztatni, nem is keveset. Mondanék egy-két példát:

Japán nem Európában van, tisztelt Képviselő Úr, erre szeretném felhívni a figyelmet, de a nyolcadik kerületben sem található Liliom utca.

A választópolgáraik boldogulását pedig nem úgy segítik, csak hogy egy félreértést eloszlassak, hogy fáradságot nem kímélve akadályozzák az uniós források megérkezését!

Hagyják ezt abba!” – szólította fel a Momentum képviselőit felszólalásában Latorcai Csaba.

A címlapkép forrása: Facebook/Latorcai Csaba