Krajsovszky Gábor: Tanítani és tanulni

Az utóbbi hónapokban látva és értesülve mindarról, ami a Pedagógusok Szakszervezete szervezésében történik – nevezetesen a kormányellenes politikai irányvonalú pedagógus- és diáktüntetésekről – szükséges ezzel kapcsolatosan néhány lényeges, javarészt már évtizedekkel ezelőtt kialakult ok és máig ható negatív következmény világos rögzítése. Krajsovszky Gábor [1] publicisztikája.

1/ Arról, hogy a pedagógusoknak − és még sok egyéb ágazat munkavállalójának – még mindig nem kielégítő a bérezése, eredendően nem a jelenlegi Kormány, hanem azok, illetve azoknak a szellemi örökösei tehetnek, akik 1945-től az értelmiségi embereket – az akkori baloldali, kommunista ideológiájuk értelmében – gyakorlatilag osztályellenségnek minősítették. Mivel ma már egyre kevesebb azoknak a száma, akik abban a korban felnőttként éltek, illetve ismerték annak a rendszernek a hazug terminológiáját, ezért az azóta változatlanul fennálló hazugságokkal ma is sokan nagyon könnyen megtéveszthetők és rossz irányba befolyásolhatók.[2] Az alacsony értelmiségi bérekről eredendően tehát nem a jelenlegi kormány tehet, hanem azok, illetve azok elődei, akiket ezek a tüntetők most újra hatalomba akarnának helyezni.[3]

„A szocializmusban azonban egyenlőségjelet húztak az egyszerű és a bonyolult munka közé (hiszen a jövedelmek között korántsem volt nagy különbség) /…/ a szocializmus /…/ a szerény teljesítményt is díjazta, miközben a magasan kvalifikált, bonyolult munkát (az egyenlősdiség miatt) büntette.

Ezért ez teljesen félrevezető volt, és súlyos károkat okozott, talpáról a feje tetejére állította a (reális) világot. A szocializmus egy évszázaddal szakította le az országot a nyugati gazdasági fejlődéstől.” – írja könyvében[4] dr. Cinkotai János, az egyik legismertebb, legkvalifikáltabb, inflációval foglalkozó szakember.

2/ A jelenlegi Kormány igyekszik mindent megtenni a pedagógusok bérének emelésére: „Ha létrejön a megállapodás az Európai Bizottsággal, eddig nem látott mértékű béremelés jöhet a pedagógusoknak − mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Kiemelte: a megállapodással 2025-re elérhető az a cél, hogy a diplomás átlagbér 80 százalékát keressék a pedagógusok. Jövőre csaknem 21, majd 25, 2025-ben pedig 29-30 százalékos lehet a béremelés − közölte.”[5]

Tényszerűen kell megnézni azt, hogy a polgári Kormány az elmúlt 12 év alatt nagyon sok tekintetben mennyi mindent adott az országnak. Erről egy teljes lista áll rendelkezésre.[6]

Az egyetemi oktatói fizetéseket is – az addig hihetetlenül alacsony szintről – ugyancsak a polgári kormány emelte meg jelentős mértékben úgy (mellette egyidejűleg lecsökkentve az inflációt), hogy az már − közép-kelet európai viszonylatban − nagyjából közelítse a normál megélhetést biztosító jövedelmet.

3/ A nevezett munkabeszüntetők közül ma is többen eleve kormányellenesek (ami nagyon jól látszik a nyilatkozataikból, a hangoztatott „jelszavak”-ból) és ezért egyben politikai alapon történő kormányellenes ütőkártyaként is felhasználják ezeket az alkalmakat, nem kis számban belevonva diákokat is.[7] Ahogyan azt korábban neves piarista tanárok[8] és én magam is megírtam[9], a Nemzeti Alaptantervvel kapcsolatos tanári nyilatkozatra felelőtlen lépés volt az ellenzék[10] asztalára tálcán letéve, az akkor megjelent írás nyilvános megjelenítésével a nemzet- és a kereszténység ellenségeinek, a liberál-bolsevik baloldalnak egy újabb támadási lehetőséget adni: ezeket a problémákat csakis zárt ajtók mögött, a Kormány illetékeseivel, zárt körben kellett volna megbeszélni. Ma ugyanez vonatkozik a bérkövetelésekre is.

4/ Jelenleg (határainkon kívül)[11] háború van, ami a Kormányt is nagy anyagi pluszköltségekkel terheli meg és ezt módszeresen használják ki a tüntetők annak érdekében, hogy még jobban gyengítsék politikailag is a Kormány erejét. Emellett meg kell nézni azt a számtalan pozitív kormányintézkedést, amit a legutóbbi időkben is megtettek az országért, a családokért, a rezsicsökkentésért, a kedvező családi adótörvényekért, a pusztító migráció megállításáért.[12]

Ezért minősítetten nemzetellenes mindaz, ami ezt a Kormányzatot – a nemzetet a nehéz körülmények között is megtartó és fenntartó erőt – gyengíti.

Az ellenoldal választása és hatalomba segítése a biztos rossz választása! Ezt az elmúlt három évtized története is egyértelműen igazolja.

5/ Kétségtelen, hogy vannak és lesznek is problémák (és az sem mindegy, hogy ezeknek a valódi, eredendő okai miben rejlenek), de nem lehet elfelejteni azt, hogy 1948 után, amikor a rákosista terror moszkvai háttérrel, a kommunista gyarmatosítók diktatúrájával (mert az a rendszer valóban diktatúra volt − ott egy hamarabb abbahagyott  „dicsőítő” tapsért is azonnal eltüntethettek embereket; nem úgy, ahogyan a mai, bocsánat az őszinte szóért, de teljesen amnéziás[13] és arról a korról mit sem tudók merik egyes esetekben állítani, hogy itt most diktatúra van − ha az lenne, akkor egy bármilyen tiltakozó írásért vagy szóért is azonnal börtönbe kerülnének az aláírók, nemhogy olyanokért, amit ma a külső és belső ellenség az országgal művel) teljességgel átvette az uralmat, az értelmiség teljes ellehetetlenítését és sok esetben fizikális kiirtását (a Szovjetunióban mindenképpen, de idehaza is) vették célba és valósították meg éppen azok, akiknek kései utódai ma is minden erővel próbálják ezt a rombolást tovább végezni. Itt van a közép-kelet európai országokban valamilyen szinten mindmáig fennálló, a tiltakozásban megjelenő probléma valódi eredete, nem kevésbé az utóbbi 32 évben összességében 12 évre visszaszavazott kommunista utódpárt választók általi uralomra juttatásában (ha az elmúlt 32 év alatt csak polgári kormányok kerültek volna megszavazásra, egész biztosan ennek a problémának a megoldásában is sokkal előbbre volna az ország).

Egyértelműen a polgári-keresztény Kormányzat kínálja messzemenően mindenben a legtisztességesebb és a – talán még mindig többségben levő, keresztény alapokon állók számára is − legelfogadhatóbb alternatívát.

És nem mellesleg, célszerű lenne a sorozatosan tüntetőknek átgondolni azt is, hogy ők is mi mindent köszönhetnek (és nem csak anyagiak terén) a jelenlegi Kormányzatnak.[14]

6/ Semmilyen módon ne kapjon támogatást az, hogy egy nemzetet a saját (volt) fizikai és morális gyilkosai vagy azok közvetlen leszármazottai, ideológiai örökösei, illetve mindezek kollaboránsai akár a legkisebb mértékben is irányíthassanak! Akik a polgári-keresztény irány megbuktatását és „leváltását” tűzik ki célul, azok a polgári-keresztény kormányzást olyanokkal akarják felcserélni, akik többek között erőszakoltan rá akarják már kiskorúakra is erőltetni az isteni teremtéssel, a természetes erkölccsel és irányultsággal merőben ellenkező, nemi devianciákat és aberráltságot, akik az országnak idegen, a nemzetet szétzüllesztő migrációs áradatot (az egyértelműség kedvéért itt azokról van szó, akik miatt az országhatárt védő határkerítés felállítása vált szükségessé) akarnak az országra zúdítani, és akik (vagy akik elődei) a korábbi (1945-1990) évtizedekben is már kipróbáltan bizonyítottak országvesztésből, valamint magyar- és kereszténygyűlöletből.

Krajsovszky Gábor

[1] A szerző egyetemi docens.

[2] Az egész akkori éráról nagyon hitelesen számol be 184 történet keretében Cinkotai János, <A Tripolisztól a Fehér Házig> című, a Magyar Napló által 2022-ben kiadott értékes munkájában.

[3] Az 1956-os Szabadságharc eltiprói és azok leszármazottai sajnos a politikai fordulatot követően is megőrizhették privilégiumaikat. Azok a pártkatonák, akik 1956. október 25-én belelőttek a Kossuth téren a tömegbe, majd november 4-e után részt vettek a bosszúhadjáratban, busás jutalmat kaptak, de nemcsak ők, hanem a leszármazottaik is. A mai baloldal nagy része ennek az 1956-ot követő terrorrendszernek a neveltje. https://pestisracok.hu/horvath-attila-jogtortenesz-a-ps-nek-a-szabadsagharc-eltiproi-a-rendszervaltas-utan-is-kivetelezett-helyzetben-maradtak-ferko-daniel-kerdez-video/

[4] Cinkotai János: A Tripolisztól a Fehér Házig – Cinkotai János 184 története. Magyar Napló 2022. 523. old.

[5] https://www.origo.hu/itthon/20221013-kormanyinfo-2022-oktober-13.html

[6] https://mindenszo.hu/ime-igy-lopta-szet-a-fidesz-az-orszagot-7-ev-alatt-teljes-lista/

A hivatkozási cím nyilvánvalóan a figyelemfelhívás céljával, ellenkező értelemben került így megadásra.

[7] https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/10/politikai-toket-kovacsolnanak-a-tanarok-helyzetebol

[8] https://vasarnap.hu/2020/02/27/neves-piaristak-szerint-elhibazott-lepes-volt-a-tanarok-allasfoglalasa/

[9] „Sok öregdiákban keltett ellenérzést a Nemzeti alaptantervvel kapcsolatos nyilatkozat, amelyet a Piarista Gimnázium több tanára fogalmazott meg, és az iskola honlapjára feltett – írja szerkesztőségünknek címzett levelében tizenegy piarista öregdiák. Dr. Krajsovszky Gábor 1984-ben végzett diák el is küldte tiltakozását az iskola és a rend vezetőségének.” In: https://vasarnap.hu/2020/03/09/piarista-oregdiak-jelenits-istvan-velemenye-nat/

[10] http://eucharisztikuskongresszus.hu/pdf/KG_Mindszenty_6.pdf

https://kereszteny.eu/kommunizmus-es-keresztenyseg-ma-magyarorszagon.html

[11] A magyarországi baloldal – uralomra jutása esetén – háborúba hajszolta volna az országot, aminek beláthatatlan következményei lettek volna: https://www.origo.hu/itthon/20220325-mara-teljesen-vilagos-lett-a-baloldalhaboruba-sodorna-az-orszagot-a-jobboldal-pedig-beket-akar.html

[12] Az egyértelműség kedvéért itt azokról van szó, akik miatt az országhatárt védő határkerítés felállítása vált szükségessé.

[13] Mert az ilyeneknek még megközelítőleg sincs fogalmuk arról, hogy mi volt itt az országban 1945 és 1990 között, és hogy annak a rendszernek a továbbélő elemeit erősítik ezekkel a megmozdulásokkal és segítik újra a hatalom irányába, akik egy valódi, gyilkos diktatúrát működtettek.

[14] Pajor András: Most nem lehet libikókázni azzal, hogy a kereszténység ellenségeit támogatja valaki. https://pestisracok.hu/pajor-andras-atya-most-nem-lehet-libikokazni-azzal-hogy-a-keresztenyseg-ellensegeit-tamogatja-valaki-video/

A címlapképen tüntetők láthatók a Margit hídon a pedagógusok világnapján. Fotó: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre