Ferenc pápa megérkezett Mongóliába – VIDEÓ

I love you, Franciscus!

Megérkezett pénteken reggel Ulánbátorba Ferenc pápa, aki apostoli látogatást tesz a kelet-ázsiai országban.

A Rómából csütörtökön indult 86 éves katolikus egyházfő népes kíséretével a mongol főváros Dzsingisz Kán repülőterén landolt az olasz ITA légitársaság különgépével.

Ferenc pápa kerekesszéken fogadta a tiszteletére felsorakozott díszőrség köszöntését. Az egyházfőt mások mellett Batmunk Batceceg mongol külügyminiszter is üdvözölte. Egy fiatal nő mongol különlegességgel, szárított joghurttal ajándékozta meg a pápát, aki többekkel kezet rázott, mielőtt beszállt volna az őt szállító autóba.

A pápa első hivatalos programjára az ország vezetőivel és a diplomáciai testületek képviselőivel szombaton kerül sor.
Ferenc pápa az első katolikus egyházfő, aki látogatást tesz Mongóliában, amelynek hárommilliós lakosságából 1500-an tartoznak a katolikus egyházhoz. Az ország lakóinak túlnyomó többsége a buddhizmust és sámánizmust követi. A pápa hétfőig tartó látogatásának célja a helyi katolikus közösség és a többi felekezet közötti párbeszéd erősítése.

Ferenc pápa fontosnak tartja, hogy olyan országokba látogasson, ahol a katolikusok kisebbségben vannak, és felhívja a figyelmet a társadalom peremére szorult emberek problémáira. A katolikus egyházfő Nyugat-Európa legtöbb fővárosában még nem tett látogatást.

(MTI)

A címlapképen Ferenc pápa megérkezik a Liszt Ferenc-repülőtérre 2021. szeptember 12-én. 
MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre