Semjén: Esterházy János magyarsága összeköt minket a körülöttünk élő népekkel

Esterházy János magyarsága nem elválaszt minket a körülöttünk élő népektől, hanem összeköt velük – fogalmazott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a mártír sorsú felvidéki politikus emlékére rendezett ünnepségen vasárnap, az Országház felsőházi termében.

Budapest, 2022. március 13.
Martényi Árpád, a Rákóczi Szövetség alelnöke (b) átvette az Esterházy-díjat Németh Zsolttól, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnökétől (k) és Csáky Csongortól, a Rákóczi Szövetség elnökétől a mártírsorsú felvidéki politikus emlékére rendezett ünnepségen az Országház felsõházi termében 2022. március 13-án.
MTI/Máthé Zoltán

Semjén Zsolt hangsúlyozta: Esterházy János „annak a közép-európai együttműködésnek, sorsközösségnek is szimbóluma”, amelyet most a visegrádi négyek együttműködése próbál építeni.

Budapest, 2022. március 13.
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek beszédet mond, miután átvette az Esterházy-díjat a mártírsorsú felvidéki politikus emlékére rendezett ünnepségen az Országház felsőházi termében 2022. március 13-án.
MTI/Máthé Zoltán

Az ünnepségen a Rákóczi Szövetség és az Esterházy János Emlékbizottság Esterházy-díjjal tüntette ki Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket.
Erdő Péter az elismerést megköszönve kiemelte: Esterházy János alakja ma is elgondolkodtató. Életútja bizonyítja, hogy a keresztény értékek képviselete a közéletben minden korban lehetséges, de csak „ha készek vagyunk” akár a vértanúságot is vállalni.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre