65 millió forintot ajánlottak fel a Híd Kárpátaljáért segélyprogramon keresztül

Elérte a 65 millió forintot a kormány által indított Híd Kárpátaljáért segélyprogramon keresztül felajánlott adományok összege – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) ülése után tartott sajtótájékoztatón, hétfőn Budapesten.

Szentkirályi Alexandra elmondta: az eddig összegyűlt pénzből 10-10 millió forintot közvetlenül a határátkelőhelyek közelében kialakított segítségpontokra juttatnak el, ahol a segélyszervezetek jelenleg a legaktívabb munkát végzik.

A 1357-es telefonszámon hívásonként, illetve sms-enként 500 forintot lehet felajánlani, emellett a karitatív szervezetek saját adományvonalain is várják az felajánlásokat.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a NHKT elnöke ismertette: a segélyszervezetek eddig közvetlenül a határátkelőhelyeken segítették a menekülteket, de mivel a határt és annak közvetlen környezetét rendben és szabadon kell tartani, Lónyán, Barabáson, Beregsurányban a településen belül, Tiszabecsen pedig a település határában alakítottak ki segítségpontot.

(MTI)

Címlapkép: Facebook/Szentkirályi Alexandra

Iratkozzon fel hírlevelünkre