Ezen a fesztiválon kitágul a tér

Egy példátlan összefogás gyümölcseként 2015 szeptemberében valósult meg az év legnagyobb szegedi, ingyenes, szabadtéri rendezvénye, a Tágas Tér Fesztivál. Az eseményen akkor összesen több mint húszezer ember vett részt. Ami annak idején elindult, azóta is folytatódik. 2021. október 8-tól 10-ig újra benépesül Szeged városa a hitüket megvalló keresztényekkel, akik számtalan, értékesebbnél értékesebb programon vehetnek részt.

A kezdetekkor a szervező közösségek egy olyan nyitott teret álmodtak meg, amely minden résztvevő számára értéket és feltöltődést nyújtott. Azóta sincs ez másképp. A koncertek, előadások mellett mintegy 120 különálló programon és kezdeményezésen keresztül azoknak a pozitív, városért dolgozó szervezeteknek, csoportoknak, intézményeknek kínálnak bemutatkozási lehetőséget, amelyek segítettek bebizonyítani, hogy Szeged egy élhető, lehetőségekkel teli település.

Idén tavasszal a koronavírus-járvány négyfal közé szorító nyomásával dacolva, online Tágas Tér konferenciát is szerveztek, ahol az előadókkal közösen keresték a legmegfelelőbb módokat arra, hogy lehetséges hatékonyan kommunikálni az evangélium örömhírét napjainkban. Paul Scanlon előadása, amelynek három fő vezérfonala a kommunikáció, a vezetés és az emberek kiteljesedése volt, mindenkire nagy hatást gyakorolt.

Ha az emberek nőnek körülötted, akkor minden növekszik – Paul Scanlon a Tágas Tér Konferencián

2021-ben tehát újra felállítják a színpadokat, felverik a sátrakat és meghívják Szeged népét – és a távolabbról érkezőket – egy egész hétvégen át tartó ünnepre. Felállított sátraik – amint a rendezvény egésze – a kölcsönös nagylelkűség, ajándékozás, az ingyenes barátság újra megélését kínálják – olvasható az esemény honlapján. Ezen túl koncertek, beszélgetések, interaktív események, lelki programok és sportesemények várják a fesztiválra látogató érdeklődőket.

A Sátorváros örök értékeket rejtő sátraiban olyan közösségek, iskolák, gazdák, intézmények várják a látogatókat, amelyeket a tényleges szolgálat, a kölcsönös nagylelkűség és a többi emberért felelős magatartás szándéka jellemez. Olyan projektek kerülnek itt bemutatásra, amelyek személyeket és közösségeket is közelebb hoznak egymáshoz.

Mező Misi a Vasárnapnak: Ha fontos neked Isten, nem hallgathatsz róla!

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon egyebek mellett keresztény zenei koncerteket hallhatunk. Fellép: Csiszér László, a Malek Andi Soulistic zenekara, az Eucharist együttes Mező Misivel, a Szegedi Ökumenikus Gospel Kórus, valamint a Gréta zenekar. Előadásokat hallhatunk, és vasárnap közösen vehetünk részt a felekezetközi protestáns istentiszteleten vagy a római katolikus szentmisén. A részletes program a rendezvény honlapján található.

 

 

A Tágas Tér Konferencián megtudhatjuk, hogyan vezessük jól a ránk bízottakat

Van örömhírünk, amit el kell mondanunk – a Keresztpont dicsőítői a Vasárnapnak

A kiemelt kép forrása: Tágas Tér Fesztivál

Iratkozzon fel hírlevelünkre