Továbbra is aggasztja az elnökök orvosát Biden kognitív állapota

Újra megszólalt Ronny Jackson, a Fehér Ház egykori orvosa, aki Barack Obamának és Donald Trumpnak is dolgozott. Kínosnak és bizarrnak nevezte Joe Biden legújabb, afganisztáni helyzettel kapcsolatos megnyilvánulásit, kiemelve: az amerikai elnök leépülése és „küzdelmei” az egész világ szeme előtt zajlanak.

„Ez kínos volt. Valami nyilvánvalóan nincs rendben Biden kognitív alkalmasságával, rossz volt nézni” – tweetelte Jackson pénteken, Biden beszédét követően. „Jobbat érdemlünk – SOKKAL jobbat” – írta, hozzátéve, az elnök „kognitív hanyatlása teljes mértékben megmutatkozott”. A Fox News péntek délutáni adásában – amelyben jeleneteket játszottak be Biden legutóbbi beszédéből – Jackson újra kijelentette: ő már több mint másfél éve hangoztatja, hogy Biden

„kognitív szempontból alkalmatlan arra, hogy a vezetőnk legyen”.

Tönkreteszi az ország hírnevét, és Afganisztánban újra amerikai vér folyik, sok-sok hónap óta először – fűzte hozzá. Jackson szerint – aki jelenleg Texas 13. kongresszusi körzetét képviseli – hamarosan újra hozzá kell szokni a narancssárga overallok látványához, amelyeket az Iszlám Állam katonái mindig túszaikra kényszerítenek lefejezésük előtt.

 

Joe Biden minden egyes nap megbukik, és ez csak rosszabb és rosszabb lesz – mondta az elnökök egykori orvosa.

Egy korábbi interjúban Jackson feltette a kérdést:

Hol vannak most azok az akadémikusok, akik odakint azt követelték, hogy Trump elnök végeztessen tesztet a kognitív képességeire vonatkozóan?

Július elején maga is felszólította Bident, hogy végeztessen kognitív vizsgálatot, miután véleménye szerint az elnök több megnyilvánulásakor is zavarodottnak tűnt.

(V4NA)

Kiemelt képünk forrása: MTI/AP/Andrew Harnik

Iratkozzon fel hírlevelünkre