Engedélyezték a Sinopharm alkalmazását gyerekek számára is

A kínai hatóságok jóváhagyták a kínai Sinopharm vállalat Covid-vakcinájának sürgősségi használatát az országban, a 3 és 17 év közötti gyermekek számára – írta a China National Biotec Group közleményére hivatkozva a V4NA hírügynökség.

A pekingi fejlesztésű koronavírus elleni vakcinát július 16-án engedélyezték sürgősségi felhasználásra a gyerekek számára. A China National Biotec Group vonatkozó közleményében közölte, hogy a vakcina klinikai vizsgálatainak első és második szakaszára Henan tartományban került sor, az eredmények pedig azt mutatták, hogy a 3 és 17 év közötti vizsgálati résztvevőknél az oltást követően 100%-os volt az antitestek megjelenési aránya.

közlemény szerint a gyógyszer nem okozott súlyos mellékhatásokat, a vizsgálatban résztvevő gyerekek némelyike csupán belázasodott vagy fájdalmat érzett az oltás beadásának helyén. A klinikai vizsgálat harmadik szakasza június 6-án kezdődött Abu Dhabiban, azon 900 különböző nemzetiségű, 3 és 17 év közötti tesztalany vett részt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a Sinopharm vakcináját az év elején sürgősségi felhasználásra engedélyezte, később pedig minden korosztálynak ajánlotta az oltóanyagot, és ezt visszaigazolták a kutatások is.

(V4NA)

Kiemelt képünk forrása: MTI/Bús Csaba

Iratkozzon fel hírlevelünkre