Karácsony az egy gyermek után járó adókedvezményt is elvenné

Karácsony Gergely ellenzéki politikus legújabb ötlete alapján „gyakorlatilag” már az egy gyermek után járó adókedvezményt is elvenné a baloldal, ha hatalomra kerülne - mondta Palóc André, a Századvég munkatársa szerdán az M1 aktuális csatornán.

A műsorban elhangzott, hogy a Századvég legfrissebb elemzése szerint „a Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc által fémjelzett baloldal” adóemelési tervekkel állt elő. Ezek megakasztanák a polgári kormány elmúlt tizenegy évben megvalósított adócsökkentési és családtámogatási politikáját.

Palóc André azt mondta: „a Gyurcsány-korszakot” a többkulcsos adórendszer, a folyamatos rezsi- és adóemelés jellemezte. Az elmúlt tizenegy évben a baloldal folyamatosan kritizálta a kormány adócsökkentési és családtámogatási politikáját és annak sikerességét is megkérdőjelezte – tette hozzá.
Míg a személyijövedelemadó-befizetések összege 2010-ben 1600 milliárd forint volt, mostanra ez már több mint 2700 milliárd forint. Bár kevesebb adót kell befizetni, a foglalkoztatás bővülése miatt ezt többen teszik – jelezte.

Palóc André elmondta, a baloldal által szorgalmazott többkulcsos adó bevezetése veszélybe sodorná a többi között a gazdaság fehérítését célzó törekvéseket. Valamint minden adózót kedvezőtlenül érintene, mivel ha az állam kevesebb pénzt hagyna az embereknél, csökkenne a fogyasztás, ami munkahelyek megszűnéséhez vezetne.

Európai szintű egészségügyi ellátást ígér a DK – de miből?

(MTI)

Kiemelt képünk forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre!