Gendersemleges unikornis, mint erkölcscsősz

A kanadai Ontarioban Gegi, az unikornis segít a gyerekeknek eligazodni a szabályok és jogok erdejében, természetesen mindezt a gender-ideológia jegyében. Különböző ajánlásokat találhatnak a fiatalok Gegi weboldalán.

A tanácsokat arra vonatkozóan gyűjtötték össze, hogy hogyan viselkedjenek, hogy viszonyuljanak nem bináris és transznemű társaikhoz a fiatalok. A gyermekeket tanító pedagógusok is kaphatnak tippeket, hogy egy sokszínű, befogadó közösséget tudjanak kialakítani osztályaikban, adta hírül a V4NA hírügynökség.
A nem bináris egyszarvút, két ontarioi akadémikus keltette életre. Lee Airton, a Kingston College nemi és szexuális tanulmányok professzora és Kyle Kirkup az Ottawai Egyetem jogi karának professzora.

A nyilvánosan elérhető információkat, az iskolai szabályzatokat, az emberi jogok védelmére irányuló intézkedéseket gyűjti össze Gegi. Ezeket mindenki számára érthetően teszik közzé mondta el a CTV-nek Airton.

Az egyszarvú neve, a Gegi név a „nemi kifejezés” („gender expression”) és a nemi identitás („gender Identity”) szóösszetételekből ered, Gegi maga pedig nem binárisként azonosítja magát, ahogy azt számos diák is teszi. Ironikus, hogy a „gegi” szó az Urban Dictionary szerint egy degradáló szleng kifejezés a női nemiszerve, jegyzi meg a Christian Post.

Különböző ajánlásokat is tartalmaz Gegi weboldala arra vonatkozóan, hogy a klasszikus férfi és női mosdók helyett az iskolák alakítsanak ki „minden nem” számára kijelölt mellékhelyiségeket. Azonban arra is kitérnek, hogy ha valaki ellenzi a közös mosdók használatát, az a diszkrimináció egyik formája.

Az ajánlások hasonló módon térnek ki a kirándulások és a sport területére is.

(V4NA)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre