Krisztus a világ igazi orvosa – Kindelmann Győző a járvány megszűnéséért rendezett imanapról

A világnak Krisztus kell! A Szeretetláng mozgalom a járvány megszűnéséért imádkozik

Negyven éve, 1981. május 13-án, 17 óra 17 perckor egy merénylő 4 lövést adott le II. János Pál pápára. A Szentatya később ezt mondta: „Nem tudom, ki adta a fegyvert a gyilkos kezébe, de azt tudom, hogy ki térítette el a golyót. Egy láthatatlan anyai kéz irányította a pályáját.” A 2021. május 13-i rendezvényt szervező két lelkiségi mozgalom hisz abban, hogy a Szűzanya ma is képes segíteni az emberiségen, amikor ezen az évfordulón a világjárvány megszűnéséért kérik a közbenjárását.

Az „A világnak Krisztus kell” imaalkalom csütörtök délután 15 órakor veszi kezdetét a Máraremetei Kegytemplom szabadtéri oltáránál az aktuális járványügyi előírások figyelembevételével. A rendezvény szervezői a Medjugorjei Szűzanya tisztelői szövetség és a Szeretetláng Mozgalom, illetve annak papi vezetője, Kemenes Gábor atya.

Az imaalkalom apropója

A Szeretetláng mozgalom világi vezetője kérdésünkre elmondta: éppen negyven éve történt, hogy a merénylő május 13-án lelőtte Szent II. János Pál pápát a Szent Péter téren. Ali Agca maga is csodálkozott utólag azon, hogy a pápa nem halt meg, hiszen pontosan a szíve közepébe célzott. Erre mondta aztán a Szentatya: azt nem tudja, hogy a merénylőnek ki adta a kezébe a fegyvert, azt azonban igen, hogy a lövedéket egy anyai kéz irányította, amely ezáltal megóvta őt a haláltól. A szentéletű pápa a Fatimai Szűzanya közbenjárását látta a történések hátterében – idézte fel az évfordulós esemény apropóját Kindelmann Győző.

A pápának meg kellett halnia

Az esemény szervezője hozzátette: ahogyan a gyilkos lövedéket eltérítette a Szűzanya, ugyanúgy van hatalma, hogy a világjárványtól is megszabadítsa az emberiséget anyai közbenjárása által. Ha már egy kicsit szabad a nagy elzárkózás után egy kicsikét találkoznunk, akkor úgy látjuk,

elérkezett a misszió, az evangelizáció és az Isten melletti tanúságtétel időszaka. Ez az esemény buzdítani akar mindenkit, hogy elérkezett annak az ideje, hogy a „háztetőkről is hirdessük Krisztus szeretetét”. 

Krisztus az orvos

Az esemény mottója is ehhez a küldetéshez igazodik, Szent II. János Pál pápa szavait kölcsönözve: A világnak Krisztus kell! Ezt zenésítette meg annak idején Sillye Jenő, akinek a dalában a mondat folytatása is fontos: „a világnak kellesz te is, mivel te Krisztushoz tartozol”.

„Kapunk oltásokat, viseljük a szájmaszkot, de nem szabad elfelejtenünk, hogy Krisztus a világ igazi orvosa” – emelte ki Kindelmann Győző.

Jézus az én orvosom és békességem – Sillye Jenő a Vasárnapnak

Küldetés

Kereken hatvan éve kezdődtek a Szeretetláng üzenetek és negyven éve a medjugorjei üzenetek. E kettős apropóból szervezi ezt az eseményt a két katolikus lelkiségi mozgalom. A világegyházban ez a nap éppen Urunk mennybemenetelének ünnepe. Ekkor mondta Jézus az apostoloknak, hogy menjenek, és hirdessék az egész világban az örömhírt. Ez az a misszió, amelyre ez az imaalkalom is buzdítja a résztvevőket.

Az eseménybe online is bekapcsolódhatunk az élő közvetítés segítségével.

Gável András

 

 

Kindelmann Győző: Istent dicsőíthetem szemtől szemben, kezemben a gitárommal

A lángoló szeretet vonzásában

A Szeplőtelen Fogantatás a Regnum Marianum közösség nagy ünnepe

A kiemelt kép forrása: Facebook (Szeretetláng Mozgalom)

Iratkozzon fel hírlevelünkre