Csókay András: A tudomány nem kereshet vetélytársat Istenben, mert akkor alulmarad

Csókay András szereti a keresztény könnyűzenét

Csókay András Semmelweis Ignác-díjas idegsebész, agykutató volt a Floris TV vendége. A vele készített beszélgetésben szó esett a szétválasztott bangladesi ikerpárról, a politikai siker titkáról, valamint a tudományok és Isten kapcsolatáról is.

Csókay András az interjúban elmondta, az elmúlt hatvan év legnagyobb vívmányának tartja a hálapénz kivezetését az egészségügyi szektorból. A Magyar Köztársaság Érdemrend középkeresztjével kitüntetett idegsebész szerint:

„Megnyílt az esély, hogy elkerüljük a megalázott helyzetek számtalan sokaságát, ami a hálapénzből adódott. A beteg nem a gyógyulásra fókuszál, hanem kérdezősködik, hogy kinek mennyit és hogyan kell adnia. Ez nonszensz.
Ez egy megalázott állapot, ami gátolja a gyógyulás folyamatát és rettenetesen mérgezte az orvosok közötti kapcsolatot.”

A szakember hangsúlyozta a hálapénz „toxikusságát” a nővérek és orvosok közt is, amely folyamat szerinte egy „orvosbáró” réteget képzett, olyan orvosokkal, akiknek a bevétele sokkal magasabb volt, mint egy nyugaton élő sztárorvosé. 

Nyugati szinten a magyar egészségügy

Csókay András szerint a nehéz helyzetben lévő magyar egészségügy majdhogynem elért egy nyugati működési szintet, amikor betoppant életünkbe a járvány. Ugyanakkor hangsúlyozta: a kormánynak köszönhető, hogy Magyarországon az egészségügy nem omlott össze a járvány alatt. Kiemelte, hogy a kormány vakcinapolitikája „zseniális kimentő út” volt, amivel emberek ezreit mentették meg Magyarországon.

Napi 120 ezer abortusz

Mosonmagyaróvár Pro Urbe díjas idegsebésze szerint az emberiségnek végig kellene gondolnia, hogy mennyi bűnt halmoz fel. Naponta 120 ezer abortusz történik a világban, ezzel szemben a koronavírusban elhunytak száma 3 300 000, ami „csupán” egy hónapnyi abortuszmennyiség – fogalmazott az idegsebész. „Ez olyan mennyiségű bűn, kárbeveszett idő, erő, hogyha ezeket nem emberek megölésével töltenénk, akkor két nap alatt meglenne a vakcina egy vírus megjelenése után.”

A mosonmagyaróvári Floris TV vendége elmondta, az a politikai erő tud a legsikeresebb lenni, aki életével is példát mutat, és ebből adódóan jó döntéseket hoz. Hozzátette: jelenleg azt látja, hogy a keresztény vonulatot a kormánypártok képviselik Magyarországon. Elmondása szerint mindenhol akadnak problémák, még az egyházban is, hiszen emberek alkotják, de bírálat esetén az egészet kell néznünk, nem szabad néhány apró hibán fennakadnunk. Azt kell megvizsgálnunk, hogy mennyire jó a nemzet szempontjából. Végezetül hangsúlyozta:

a nemzetet a szentség szintjére emelte Jézus, megvallotta nemzethez való tartozását. Oda kell tennünk a voksunkat, aki ezt deklarálja, biztosítja.

Iratkozzon fel hírlevelünkre