A lángoló szeretet vonzásában

Szeretetláng Fesztivál idei alkalmát augusztus 31-én Budapesten, a Máriaremetei Kegytemplom parkjában tartják neves előadókkal. Az 1960-as évek elején egy hatgyermekes magyar családanya isteni belső üzenetek által vezetve, egy „új eszközt" kapott saját és egyben az emberiség kezébe, amely biztos „fegyver" a sátán elleni küzdelemben. Az elmúlt fél évszázadban milliók mondhatják el, hogy lelki megújuláson mentek keresztül, a széthullásnak indult családok pedig mégis megőrizték egységüket.

Erzsébet asszony a gondoktól, nehézségektől megfáradva, fásultan, lelkileg kiüresedve egyre távolabb került Istentől. Ám az Úr és a Szent Szűz ennek ellenére – vagy éppen ezért – kiválasztották őt a Szeretetláng üzenetének befogadására.

Lapunk megkeresésére Kindelmann Győző, a Szeretetláng Mozgalom vezetője elmagyarázta a lelkiség lényegét. – Ez az „új eszköz” egyfelől Jézus anyja, Mária értünk, gyermekeiért lángoló anyai szeretete, másfelől maga Jézus Krisztus, aki életét adta értünk szeretetből.

Az Úr és a Szent Szűz egy radikális hit-iskolába hívták meg a családanyát, Erzsébet asszonyt, és teljesen átformálták az életét. Ő ezt a folyamatot részletesen lejegyezte lelki naplójába, szüntelenül hangsúlyozva, hogy nem a maga ereje, hanem a Szűzanya Szeretetlángja segítette a megújulásban. A Szent Szűz szeretete ugyanis – mintegy kegyelmi védőpajzsként – körülölelte őt az ima, a böjt, a jótettek és az áldozatvállalás iskolája közben, hogy tehetetlenné tegye, „megvakítsa” általa a gonoszt. „Tüzet tűzzel oltunk; a gyűlölet tüzét a szeretet tüzével” – idézte a Szűzanya mondatait a vezető.

A Szeretetláng kiáradásának kísérői immár hetven országban megtalálhatók világszerte. A Szeretetláng Fesztiválon évről évre mintegy háromezer ember gyűlik össze. Sokan közülük azért jönnek, mert lélekben többre vágynak, mint amire eddig jutottak. Nem tudnak szabadulni megkötözöttségeiktől, a megszürkült mindennapok eltávolították őket Istentől, a nem szűnő gondok kilátástalanná tették előttük a jövőt – osztotta meg a korábbi évek tapasztalatait Kindelmann Győző. Hozzátette, Jézus ezen a napon új útra hívja őket és új utat mutat nekik.

A szervezők csak azt kérik ezektől a testvérektől, hogy merjenek nyitottan Isten elé állni, aki az élő Szeretetláng. Ebben segíthet majd a bűnbánat szentsége, az előadók által megfogalmazott üzenetek és tanúságtételek, valamint a közbenjáró imaszolgálat.

A délelőtt kilenc órakor kezdődő Szeretetláng Fesztivál előadói, tanúságtevői között lesz Dr. Csókay András agysebész, aki először tesz tanúságot ilyen nagyszámú „élőközönség” előtt a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásáról és ezzel kapcsolatban az ima erejéről. A fesztiválon Mijo Barada is előad két témában: „Mit jelent számunkra az Oltáriszentség ereje és az Úr előtti imádás a mindennapi életben?, valamint  „A Boldogságos Szent Szűz közbenjáró, segítő ereje” címmel.

A programról bővebb részletek itt találhatók.

 

Kiemelt fotó: szeretetlang.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre