Csókay András: Hatalmas ereje van a közbenjáró imának

Csókay András a Magyar Kurírnak nyilatkozva a háttérima hatalmas erejéről beszélt. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a sikeres szétválasztásról szóló hírek sajnos kedvezőtlenül hatottak, mert túlságosan lehűtötték az imádkozókat. „Minek fohászkodjanak tovább?" – kérdezték sokan. És akkor jöttek a nehézségek... Ne lankadjunk!

Sokat beszéltem az imádság erejéről eddig is. Tékozló fiúként, huszonegy évvel ezelőtt tértem vissza a katolikus hitemhez. Attól kezdve naponta akár több rózsafüzért is elimádkozom. Ez a Szűzanya segítségével közelebb vezet Jézus Krisztushoz – vallotta meg Csókay András.

Az orvoscsoport által kért közbenjáró imákról elmondta, hogy nem akarták kizárni az erre való nyilvános felhívás lehetőségét, mert azzal egy nagyon erős támaszt veszítettek volna el. Az agysebész sok katolikushoz hasonlóan nagyon sokáig nem tudta, mit is jelent a közbenjáró ima. 

Egy élményét is megosztotta ezzel kapcsolatban: „Tavaly Marosvásárhelyen egy kedves kármelita nővér elmondta, hogyan hat a kérő, közbenjáró imádság:

az ima felszáll, mint a vízpára, a Szentlélek pedig odafújja a sivatagban szomjazó fölé, s ott kicsapódik eső formájában. A szívemmel láttam meg, mennyire fontos ez”.

Hatalmas háttérima indult meg, és ennek erejét végig éreztem a műtét alatt – vallotta. „Voltak nagyon nehéz pillanatok, amikor azt hittem, elveszítjük a gyerekeket, de a háttérima lelkierőt adott, vitt előre, jó értelemben vett sebészi bátorságot adott a döntési helyzetekben” – emlékezett vissza a műtét nehéz pillanataira Csókay András.

„Sajnos a médiában sikeres szétválasztásról írtak, beszéltek. Ez rossz volt, mert lehűtötte az imádkozókat. Minek fohászkodjanak tovább? És akkor jöttek a nehézségek.

A műtét igénybe vette a gyerekeket, egy nagyon nehéz vegetatív periódus következett, majd fertőzéses szövődmények léptek fel, nem a seb miatt, hanem más módon, végül pedig jött a vírusos láz. Borzalmas volt” – mondta a műtét idegsebészeti részét végző orvos.

Ezt követően újra mozgósítottak a közbenjáró imák végzésére, amelynek révén csodálatos összefogás jött létre. „A helyzet talán augusztus 14-én volt a legkritikusabb; másnap Nagyboldogasszony napja, addigra beért az újabb imaroham, és javult a gyerekek állapota. Ez hatalmas bizonyosság számomra. Sokan megmosolyognak ezért, de hát Istenem, legyen így” – fűzte hozzá Csókay.

Az ima-összefogás vallásokon is átívelt: keresztények, muszlimok és buddhisták együtt imádkoztak a két csöppségért. „Bangladesben békés az iszlám, egészen másmilyen, mint amitől mi félünk. A műtét előtt együtt imádkoztunk, ők Allahhoz, aki Ábrahám Istene. A mennyei Atya számukra is ugyanaz, mint nekünk, csak ők nem ismerték meg Isten belső természetét, a Szentháromságban áramló végtelen szeretetet” – idézte fel az eseményeket Csókay András, aki szerint

„mindez óriási spirituális élmény és bizonyosság a kiengesztelődés fontosságáról, ami által működni tud a Jóisten szeretete”.

A teljes interjú itt olvasható.

 

Forrás: Magyar Kurír, szeretetlang.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre